Dat zeggen de gewasbeschermingsmiddelenfabrikanten naar aanleiding van het onderzoek door milieuorganisatie Friends of the Earth, waarbij glyfosaatsporen gevonden werden in de urine van bijna de helft van 182 proefpersonen uit 18 EU-lidstaten. Juist het feit dat glyfosaat snel uitgescheiden wordt door het lichaam in urine en feces en niet opgenomen wordt in het lichaam maakt het veilig. De door Friends of the Earth gevonden waarden zijn bovendien miniem en blijven zeer ruim onder de Europese respectievelijk WHO-normen. Volgens de fabrikanten zou een persoon van 60 kilo elke dag 1,8 kilo tarwe (met glyfosaatsporen) moeten eten om de aanvaardbare dagelijkse inname te overschrijden, schrijft Vilt.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Tarwe? Ik dacht dat het vooral op soya en mais werd gespoten? Mais is een gewas wat laat sluit meen ik me te herinneren dus heeft wellicht ook meer gif 'nodig'.