Het wachten is op de eerste restaurants die gemolesteerd worden vanwege het feit dat ze tonijn op de kaart hebben, een kreeftenaqaurium hebben en riviervis in een aquarium levend houden.
Wie bepaalt wat er op de kaart staat van een restaurant? De eigenaar of het publiek. Zolang gasten iets verwachten, mag je iets dan nog 'gewoon maar serveren' of is het een ethische kwestie die helemaal op de schouders van de restauranthouder ligt en waarop dat publiek vrij schieten heeft ?
Restaurant Midsummer House (twee Michelin-sterren) in het Engelse Cambridge moest maandag noodgedwongen de deuren sluiten nadat de zaak de nacht ervoor zwaar was beschadigd door dierenactivisten die protesteerden tegen het serveren van foie gras. Op de gevel waren leuzen geklad als ‘Ban foie gras’ en ‘stop selling foie gras’. Daarnaast waren de sloten dichtgelijmd en waren de voordeur en ramen zwaar beschadigd, meldt Caterer.
De Britse afdeling van het Dieren Bevrijdings Front (Animal Liberation Front – ALF) heeft de verantwoordelijkheid voor de vernielingen opgeëist. Ze stelde dat het restaurant zichzelf tot doel van dergelijke acties maakt door de dierenmishandeling bij de productie van ganzenlever te ondersteunen en er aan te verdienen.
Ook gaf ALF aan dat dit niet de laatste aanval is geweest op Midsummer House. Vorige week nog protesteerde Animal Rights Cambrigde vreedzaam bij het restaurent. Deze groep ontkent elk verband met het veel radicalere ALF.
bron: missethoreca
Dit artikel afdrukken
Wie bepaalt wat er op de kaart staat van een restaurant? De eigenaar of het publiek. Zolang gasten iets verwachten, mag je iets dan nog 'gewoon maar serveren' of is het een ethische kwestie die helemaal op de schouders van de restauranthouder ligt en waarop dat publiek vrij schieten heeft ?
Restaurant Midsummer House (twee Michelin-sterren) in het Engelse Cambridge moest maandag noodgedwongen de deuren sluiten nadat de zaak de nacht ervoor zwaar was beschadigd door dierenactivisten die protesteerden tegen het serveren van foie gras. Op de gevel waren leuzen geklad als ‘Ban foie gras’ en ‘stop selling foie gras’. Daarnaast waren de sloten dichtgelijmd en waren de voordeur en ramen zwaar beschadigd, meldt Caterer.
De Britse afdeling van het Dieren Bevrijdings Front (Animal Liberation Front – ALF) heeft de verantwoordelijkheid voor de vernielingen opgeëist. Ze stelde dat het restaurant zichzelf tot doel van dergelijke acties maakt door de dierenmishandeling bij de productie van ganzenlever te ondersteunen en er aan te verdienen.
Ook gaf ALF aan dat dit niet de laatste aanval is geweest op Midsummer House. Vorige week nog protesteerde Animal Rights Cambrigde vreedzaam bij het restaurent. Deze groep ontkent elk verband met het veel radicalere ALF.
bron: missethoreca
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Gelijk heb je, het kost wat maar dan heb je ook wat!
Ha, alweer komen twee verhalen treffend samen: kwaliteit heeft zo zijn prijs. Zoals ook Fair of bio.
@ Ailko
Bij dat soort restaurants eet ik het ook alleen, bij anderen is het toch niet lekker genoeg :-).
Even snel: dat valt wel mee. Gelukkig worden lang niet (meer) alle ganzen maandenlang geteisterd door die enge trechter. Vaak scharrelen ze een periode behoorlijk prettig buiten en wordt op het laatst de lever groter gemaakt (uiteraard op een niet prettige manier). Als ik morgen tijd heb, ga ik op zoek naar de bedrijven in de o.a. Frankrijk.
Steven, restaurant de Bokkedoorns, daar serveren ze ganzenlever van gelukkige ganzen. Je kunt het googelen want ze snijden op dit moment juist dit punt aan.