"Theo Albrecht jr. opent frontaal de aanval op zijn schoonzus", luidde de vrij vertaalde kop in de gedegen kwaliteitskrant Handelsblatt, schrijft het FD. "De familievete bedreigt het hele Aldi-imperium", zegt de Aldi-erfgenaam.

In het interview schildert Theo Albrecht jr. zijn schoonzus Babette, de weduwe van zijn in 2012 overleden broer Berthold, af als de kwade genius. "In 2001 had hij zijn 19,5%-belang in Aldi ondergebracht in een stichting. Een gang naar de rechter leverde Babette in het bedrijf een dominante positie op. En nu vreest Theo dat Babette en haar twee dochters Aldi het ondernemen beperkt, waardoor benodigde investeringen, zoals uitbreiding in het buitenland, uitblijven". Daarmee staat de toekomst van Aldi op het spel, volgens Theo.

De familiestrijd speelt momenteel voor de rechtbank. Bijzonder is dat de zeer teruggetrokken levende miljardair Theo nu de openbaarheid zoekt. Het gekrakeel speelt zich overigens af binnen de Aldi Nord-tak van de familie Albrecht, die onder meer in Nederland actief is. Aldi Süd staat er buiten.

Volgens insiders zorgde onenigheid in de familie in 1961 voor het uiteenvallen van Aldi in een Nord- en een Süd-tak. Theo Albrecht, de vader van de Theo met het Handelsblatt sprak, en diens broer Karl gingen destijds ieder hun eigen weg. Theo ging verder met Aldi-Nord, Karl kreeg Aldi-Süd.
Dit artikel afdrukken