EU-inspecteurs bezoeken deze week Braziliaanse producenten van rundvlees die figureren op een nieuwe lijst met tweehonderd bedrijven die zouden voldoen aan de Europese regels inzake voedselveiligheid en traceerbaarheid.
Sinds 1 februari komt er geen Braziliaans rundvlees meer op de Europese markt. Aanleiding zijn de gebrekkige registratie en identificatie van dieren, waardoor het risico op de verspreiding van de sluimerende mond- en klauwzeer in Brazilië toeneemt.
De Brazilianen hopen dat ze vlug weer rundvlees zullen kunnen exporteren naar de EU. In het Zuid-Amerikaanse land stelt men zich overigens de vraag in welke mate de eis van de EU om met een beperkte lijst te werken compatibel is met de voorschriften van de Wereldhandelsorganisatie.
bron: vilt.be
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Voor de volledigheid. Braziliaans rundvlees wordt weer toegelaten op EU-markt: vilt.be
Jochem, dit deed foodlog.nl nog niet toen je het nog leuk vond. Toch is het nieuw, maar vind je het kennelijk niks.
Geen probleem hoor, ieder zijn meug.
Jochem, wat onderzoek betreft, geef ik je groot gelijk. Alleen zijn daar hier nog weinig spelregels of afspraken rond.
Enkele vraagjes:
- Naar welk soort artikels of informatie gaat jouw interesse uit?
- En lees je ok andere food-blogs?
- Valt wat hier gepubliceerd wordt in herhaling of overlapt het met andere nieuwsbronnen, die jij opmerkt?
Overigens bekruipt het 'wat een kleine kring'-gevoel ook wel vaker. Ik ken het uit de NGO-wereld en zocht daarom zelf Foodlog op, om met een bredere kring en meerdere interessevelden ideeën te kunnen toetsen.
Incestueus klinkt erg ongelukkig, maar ik zou zeggen: commentarieer zelf misschien ook wat vaker?
In den beginne was ik een trouwe fan van Foodlog.nl, maar ik moet helaas melden dat ik steeds meer van hetzelfde lees. Jullie zouden meer eigen onderzoek moeten doen i.p.v. artikelen kopieëren om vervolgens met het bekende incestueuze groepje in herhaling te vallen.