Vanaf deze week stromen de HAK-producten met een Nutri-Score de supermarktenschappen in, meldt de groentefabrikant in een persbericht. Consumenten kunnen op de website van de groentefabrikant alle scores raadplegen en meer informatie vinden.

In mei kondigde HAK al aan niet te willen wachten op de definitieve beslissing van de overheid over een nieuw voedselkeuzelogo. Staatssecretaris Blokhuis wil die keuze dit najaar maken.

HAK ziet het logo als belangrijk instrument om de groenteconsumptie te stimuleren. “De meeste mensen eten namelijk niet elke dag (verse) groenten. [..] Nutri-Score kan echt helpen een gezonde keuze te maken als je op die dag kiest voor groenten in pot, peulvruchten uit een stazak of een ander gemaksproduct met groenten en/of peulvruchten. Je ziet als consument namelijk in één oogopslag dat die producten met een A of B score ook gezond zijn”, zegt ceo Timo Hoogeboom.

In België staat de Nutri-Score al op de HAK-producten. Daar koos de Belgische overheid al eerder voor het voedsellogo. “Het belangrijkste nu is dat Nederland kiest voor het meest effectieve logo en dat is wat ons betreft Nutri-Score. Wij zijn ervan overtuigd dat de Nederlandse overheid dat ook zal inzien en de beslissing van de andere landen volgt”, aldus Hoogeboom.

Op Foodlog maken we op dit moment een serie artikelen over de overwegingen die aan de keuze voor een voedselkeuzelogo ten grondslag zouden moeten liggen.
HAK - Eerste HAK groenten en peulvruchten met voedselkeuzelogo Nutri-Score in schap van supermarkt HAK
Reageer
  • Deel
Druk af