Het Dagblad van het Noorden wijdde er een artikel aan dat als volgt begint: "Nepnieuws? Nee. Echt waar. Het Groninger Museum heeft Bullshit gekocht van Rob Mulder."

Genuine Bullshit is een kunstproject van de Groningse journalist Rob Mulder. Het project staat voor "alle leugens, nonsens en verzinsels die Mulder in zijn werk als journalist en reclamemaker is tegengekomen" en die we gratis over ons uitgestort krijgen, zeker via social media. Maar dan wel verankerd in het Groningse.

Mulder verkoopt via zijn site authentieke stierenpoep. Van stieren met een naam: Maas (een Limousin), Banderas en Maverick (twee Holsteiners). De stieren lopen op de boerderij van Adrian Langereis en Annely Muilwijk in Ten Boer.

Directeur Andreas Blühm van het Groninger Museum koos voor de 'artist version' van de Deluxe-uitvoering, uit een genummerde serie van 250 stuks, gesigneerd en wel. Dat kostte hem €150
De bullshit wordt "gehygiëniseerd", bacterievrij gemaakt, op de varkensboerderij van Menno, Detmer en Annechien Ten Have in Beerta. Vervolgens verpakt Mulder de shit in een met een kurk afgesloten buisje en in een doos met Gronings stro. Belangstellenden kunnen kiezen tussen de Regular of Deluxe versie. Directeur Andreas Blühm van het Groninger Museum koos voor de 'artist version' van de Deluxe-uitvoering, uit een genummerde serie van 250 stuks, gesigneerd en wel. Dat kostte hem €150. "We deden aanzienlijk duurdere aankopen waarvoor de pers minder belangstelling toonde," grijnst Blühm. "Ik wist direct dat ik het wilde hebben. We moeten nog bepalen wat het is: kunst, erfgoed of design? Zie die zwarte doos eromheen! Prachtig. Alles klopt. En het concept spreekt mij aan. Ook dat puur Groningse."

Bij de aankoop van een doosje bullshit krijgt de kunstverzamelaar ook een certificaat met alle stoffen die de aankoop bevat, zoals kalium en stikstof. Volgens Mulder zou je de bullshit zelfs kunnen eten. Zo puur en schoon.
Dit artikel afdrukken