Op 29 januari opent in Leipzig de Russische discounter Torgservis de deuren van zijn eerste Duitse winkel. Torgservis zou van plan zijn onder de naam Mere minstens 100 winkels te openen in het oosten van Duitsland, schrijft RetailDetail.

Frappant detail: de eerste vestiging komt in een pand waar voorheen een Aldi-vestiging zat. Aldi en Lidl krijgen er een directe concurrent bij. Torgservis biedt een een vergelijkbaar assortiment, met 70% laaggeprijsde voedingsmiddelen en daarnaast huisdierenbenodigdheden, huishoudelijke artikelen, drogisterijartikelen en kleding.

Het prijsniveau zou zo'n 20% onder dat van Lidl en Aldi liggen. Dat kan door een beperkter assortiment, 'kale' winkels waar de goederen vanaf pallets te koop zijn en een tweedehands inrichting. Eh? Ja, Torgservis is onder meer op zoek naar gebruikte diepvriezers en winkelwagentjes, aldus Bild.

De formule grijpt terug naar hoe Aldi en Lidl vroeger waren; hun formules zijn in de loop der jaren wat luxer geworden, maar mét behoud van hun unieke wapen: een beperkt assortiment met een hoge omloopsnelheid. De tweedehandsinrichting en een basaal assortiment maakt Torgservis echter nóg goedkoper. De Russische formule zou de Duitse discounters met hun eigen wapen kunnen verslaan, als het publiek gaat voor een weer wat uitgekleder assortiment.

Torgservis heeft in Rusland zo'n 800 discountwinkels en is ook actief in Roemenië, Kazachstan, Azerbeidzjan en China. Polen staat op het verlanglijstje.
RetailDetail - Russische discounter daagt Aldi en Lidl uit
  • Deel
Druk af