imageNu we zo in het varkensvlees zitten, is dit een berichtje waar je wellicht weer een beetje blij van kunt worden.

Om massale positieve dopingtests bij zijn sporters te voorkomen tijdens de Olympische Spelen volgend jaar gaat China varkens fokken, zonder extra hormonen toe te dienen.
Dat meldt de Qianxihe Food Group, de grootste leverancier van varkensvlees in China, aan persbureau Reuters. ‘We vrezen anders dat sporters in problemen komen als we het vlees op de normale manier bewerken,’ zegt een woordvoerder van het bedrijf. De Olympische Spelen worden volgend jaar in Beijing gehouden.
Quarantaine
De maatregelen zijn geen half werk. Niemand mag binnen een straal van vijfhonderd meter van de varkens komen.

Inspecteurs moeten zelfs drie dagen in quarantaine voordat ze de beesten mogen onderzoeken. De varkens zullen op geheime plekken worden gefokt zonder dat ze steroïden krijgen toegediend.

Schandalen
De Chinezen komen met de maatregel na een reeks schandalen rond de kwaliteit van vlees en vis. Uit onderzoek is onlangs gebleken dat 15 procent de standaardnormen niet haalt, aldus Reuters.

De overheid heeft beterschap beloofd en hoopt met onder meer dit ‘schone’ varkensvlees het vertrouwen van de Chinese burger in de voedingssector terug te winnen.

In China wordt de helft van al het varkensvlees in de wereld gegeten.


bron: elsevier
Dit artikel afdrukken