1. Kerst voorgerecht: Zalmtartaar
Begin je kerstdiner met een fris en elegant voorgerecht: zalmtartaar. Snijd verse zalm in kleine blokjes en meng dit met fijngesneden rode ui, kappertjes, dille, citroensap, olijfolie, zout en peper. Serveer op een bedje van avocado voor een rijke en romige textuur. Dit voorgerecht is niet alleen heerlijk, maar ziet er ook feestelijk uit.

2. Kerst hoofdgerecht: Ossenhaas met rode wijnsaus
Voor een echt show-stopping hoofdgerecht, kun je niet fout gaan met een perfect gegrilde ossenhaas. Je kunt eenvoudig ossenhaas bestellen bij Inamood voor gegarandeerde kwaliteit en smaak. Gril de ossenhaas naar wens en serveer met een rijke rode wijnsaus. De saus maak je door rode wijn te reduceren met runderbouillon, sjalotten en tijm, afgemaakt met een klontje boter voor extra glans en rijkheid.

3. Kerst bijgerecht: Geroosterde wintergroenten
Een mix van geroosterde wintergroenten is de perfecte aanvulling op je kersthoofdgerecht. Kies voor groenten zoals wortelen, pastinaak, zoete aardappelen en rode ui. Snijd ze in gelijke stukken, besprenkel met olijfolie, honing, tijm, zout en peper en rooster ze in de oven tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.

4. Kerst dessert: Chocolade truffeltaart
Eindig je kerstdiner met een decadent dessert. Een chocolade truffeltaart is rijk, weelderig en een echte verwennerij. Combineer gesmolten pure chocolade met slagroom, boter en een scheutje cognac voor een diepe en complexe smaak. Laat de taart afkoelen en serveer met wat vers geklopte slagroom en frambozen voor een feestelijke touch.

5. Kerst drankje: Glühwein
Een warm, kruidig glas glühwein mag niet ontbreken tijdens de kerst. Combineer rode wijn met sinaasappelschil, kaneelstokjes, steranijs, kruidnagels en een beetje suiker. Laat het mengsel zachtjes koken om de smaken te laten samensmelten. Serveer warm en geniet van de gezelligheid die dit klassieke kerstdrankje brengt.

6. Kerst bonus: Luxe kaasplank
Voor wie nog ruimte heeft na het diner, is een luxe kaasplank een prachtige afsluiter van de avond. Selecteer een verscheidenheid aan kazen, van zachte brie tot pittige blauwe kaas, en serveer met noten, vruchten en een selectie van crackers en brood.

Met deze heerlijke recepten ben je verzekerd van een onvergetelijk kerstdiner. Of je nu kiest voor een traditionele ossenhaas of experimenteert met nieuwe smaken, het belangrijkste is om te genieten van het eten en de tijd met dierbaren. Bij Inamood kun je lekker vlees bestellen om er een ongekende feestdag van te maken. Fijne feestdagen!
Dit artikel afdrukken