Makkie Mulder, hoofdredacteur van Delicious, Jeroen Thijssen, culinair journalist van Trouw en Martine Zuil en hoofdredacteur Misset Horeca proefden vorige week het Puur Menu van de genomineerde restaurants: Aangenaam in Haarlem, Stroming in Heerhugowaard en de Veldkeuken in Culemborg. De Veldkeuken van Juliette Borggreve en René van der Veer ging met de eer strijken, "vanwege hun ambachtelijke menu, streekgebonden producten en 100% biologische kaart", aldus de jury. Heel bijzonder aan De Veldkeuken is de combinatie van een restaurant en een bakkerij. Een bakker moet immers heel vroeg op en een restaurateur gaat laat naar bed. Dat is dus aanpoten.

Foodlog ging een jaartje geleden eten bij Werk aan het Spoel, het Culemborgse restaurant van De Veldkeuken dat ook een theeschenkerij exploiteert in Bunnik.

De aspecten waar het restaurant goed op gescoord, bleken ook toen al tot de uitgangspunten te behoren.

De Puur Restaurant Week begint op 22 oktober en loopt t/m 28 oktober. Bijna 50 restaurants presenteren in deze week een Puur Menu - biologisch, Fairtrade danwel duurzaam. De restaurants zijn te vinden op www.puurrestaurantweek. Daar kun je ook reserveren.

veldkeuken


Fotocredits: Run4cover
Dit artikel afdrukken