![image](/images/uploads/DBPTV-logo140.gif)
Behalve het probleem van het vinden van geschikte producenten, lopen de restaurateurs nog tegen een ander obstakel op. De distributie van het product naar het restaurant kan soms voor hoofdbrekens zorgen. Om die hobbel te overwinnen is het Streek en Smaak Verbond zeer actief in Nederland. ,,Wij nemen die praktische zorg uit handen van boer en restaurateur,’’ verwoordt Miriam van der Kolk van de organisatie. ,,De boer moet zich kunnen richten op zijn producten die het restaurant zoveel meerwaarde bieden. Die moet zich niet druk maken over hoe hij zijn aardbeien, asperges of kazen van A naar B krijgt.’’
De grote meerderheid van de aanwezige restaurateurs gaf aan graag te willen gaan werken met boerderijproducten of het gebruik uit te willen breiden. Eric van Veluwen, patron cuisinier van Landgoed Rhederoord: ,,Werken met (biologische) boerderijproducten werkt. Het product geeft je restaurant meerwaarde, je hebt een verhaal bij het eten te vertellen. Daar zoeken mensen naar: de beleving bij het voedsel. Die stap eenmaal zetten is heel wat, maar ik ken niemand die er spijt van heeft.’’
Het symposium op landgoed Heerlijkheid Mariënweerd werd georganiseerd door Stichting Vrienden van het Platteland in het kader van de campagne De Boerderijwinkel, Proef ‘t verschil!
Contact
Met vragen kunt u contact opnemen met Linette Mak, projectmedewerker Vrienden van het Platteland (tel 0317-465583 / e-mail: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)).
bron: vrienden van het platte land
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Leuk gidsje inderdaad, nuttig ook, en leerzame dag. Maar wie van kaart lezen houdt: opgepast. De stippen staan niet altijd aan de goede kant van de rivier, of zelfs niet aan de oever van de juiste rivier. En dat is dan net weer jammer.