Vorig jaar deed Mondelez-dochter Cadbury het al: een patent aanvragen op niet-smeltende chocola. Deze zomer is het de beurt aan Nestlé. Hun patent maakt het mogelijk een (dunne) niet-smeltende buitenkant om een kern van gewone chocolade te leggen. Daarmee zou het mondgevoel zo veel mogelijk intact moeten blijven. AFN schrijft uitgebreid over de technische aspecten van het nieuwe procedé.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik heb toch liever chocola die meteen lekker zacht en romig in mijn mond wordt dan dat ik er eerst 10 min op moet zuigen voor ik eindelijk iets proef?????
Vraag ze maar eens hoeveel transvetzuren in deze niet-smeltende chocolade zitten. Misschien wel 60%. Het smeltpunt stijgt dan.
Dan zal het helemaal rotzooi zijn als er zoveel transvetten in zitten. Nee, ik hou het wel bij gewone, liefst biologisch, dat vind ik zelfs nog lekkerder smaken dan gewone bij de Plus of zelfs die van de Aldi/Lidl.