Handig en praktisch.
Veel consumenten lopen met barbecuen een voedselinfectie op doordat ze rauw vlees eten. Met de zogenaamde Bakstick kunnen consumenten dit voorkomen. De Bakstick heeft een temperatuurgevoelige punt die gedurende tien seconden in het vlees moet worden gehouden.
Kleurt de punt rood, dan is het vlees gaar. 'Veel
mensen vinden het moeilijk om tijdens het barbecuen te bepalen of het vlees gaar is', legt importeur Ton van de Ven uit. De Backstick wordt verkocht in setjes van 10 stokjes.
bron: EVMI
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Weer een commerciële 'techneut' die onder de mom van hygiëne wil bepalen, hoe ik moet koken, grillen en bakken. Hygiëne wordt niet primair bepaalt door de ‘bakstick’ maar door versheid en verstandig met ‘contact’-gevaar om te gaan. Pootjes wassen en zeker handoeken en messen niet herbruiken. Misschien is er nog een rol voor de oude NVSH in de keuken. Vlees is gaar, als ge na het prikken met de ‘brei-stic’ helder vocht ziet komen. En dan nog de barbaren, gelijk wij, die hun hun vlees (zelfs gegrild), afhankelijk van het soort à point, saignant of zelfs bleu willen hebben.
Ik zie me al mijn lamscoteletten met zijn ‘bakstick’ controleren. Ik wordt gelyncht !
Misschien wel handig om op vakantie mee te nemen als rectale koortsthermometer.
Zijn dat allemaal dezelfde stokjes? Dus je kip, varkenshaas of biefstukkie zijn volgens hun allemaal bij dezelfde temperatuur klaar?
Nee, dank je.
Ik heb al zo'n stokje. Van rvs, aan een draadje naar een apparaatje die exact de temperatuur aangeeft. Heel handig. Kan je zelf uitmaken wanneer iets gaar genoeg is. Of je frituurvet heet genoeg.
@Robin, op hun site staat dat er diverse backsticks zijn. Wel handig overigens dat ze hergebruikbaar zijn.
@marieke, Op onze site komen veelal mensen die hier ook geen probleem mee hebben. Het lijkt mij inderdaad erg handig op vakantie. Toch gebeurt het regelmatig dat vlees halfrauw wordt gegeten.
(zwartverbrand, maar nog niet gaar) Ik ben van mening dat hier een heleboel mensen mee geholpen zijn.
Daarom verbaas ik mij er ook een beetje over dat dit gelanceerd wordt zo aan het eind van de grote vakantie periode. Maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen.
Ailko, enige tijd terug bleek uit een onderzoek, dat een zeer groot percentage verse producten (groenten/beleg/vlees(beleg)in supermarkten, ondanks de correcte versheidsdatum, niet goed meer was.
Als er met indicatoren gewerkt moet worden, dan zouden die op/in de verpakking zeer functioneel kunnen zijn.
Bestaan die ?
Worden daar proeven mee gedaan ?
Ja, dan heb je thuis eindelijk zo'n bakstick, verkoopt de supermarkt je bedorven vlees. "Dokter, ik heb zo'n bakstick, maar toch ben ik ziek geworden?".
Is het niet verstandiger dat we al dit soort leven-gemakkelijker-maker-apparaatjes gewoon weggooien? En zelf weer gaan nadenken?