Voor stadse mensen is er geen verschil tussen een leg- en vleeskip. Toch is een gangbare vleeskip in 6 weken, soms nog minder, slachtrijp, terwijl een legkip het nooit zal worden. Er zit nl. nauwelijks vlees aan. Het zal ongeveer 16-18 weken duren, mocht je de legger - bijv. het overschot aan haantjes - toch met fatsoen willen eten.
Tussen kip en kip zit dus een wereld van verschil. Je vraagt je af of ze elkaar nog wel kunnen verstaan.
Als maandagochtendraadvermaak geen plant, maar een kip. Is het een legger of een vleeskip?
Van welk ras?
Ik ben benieuwd of het zo makkelijk is, als iemand me voorspelde.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Deze haan lijkt het meeste op een Goudbraekel, en dat ras is een legras, volgens de beeldatlas van huis- en boerderij dieren.
Die is het niet.
Dan bestaat hij volgens dit boek niet ;-).
Ik heb het boek niet bij de hand, maar kan me dat niet voorstellen. Kijk nog eens heel goed.
Het is geen witte leghorn, geen italiaan, geen zwarte naakthals, geen hambuger, geen duitse sperwer, geen zwart saksisch hoen, geen lakenvelder, geen vorwerkhoen, geen oostfriese meeuw, geen thüringer baardhoen, geen andalusiër, geen dominicaner, geen hollands kuifhoen, geen hampshirehoen, geen rode rhoe islander, geen zilveren, goudblauwe of witte wyandotte, geen gestreepte, witte of gele plymouth, geen barnevelder,geen sussex, geen faverolle, geen la flèche, geen gele cochin, geen brahmahoen, geen gele orpington, geen corniosh, geen zwarte langshan, geen amrock, geen mechels hoengeen shamo, geen padua, geen oudengelse vechtkriel, geend riekleurige orlow, geen duitse kriel en geen parelhoen :-) en meer rassen kent dit boek niet.