Tijdens een symposium in Bolsward afgelopen vrijdag noemde Theo Spierings van de Nieuw-Zeelandse zuivelverwerker Fonterra vervangers van dierlijk eiwit 'synthetic'. Onder de naam 'synthetisch' burgerden ze in via de Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân.
Tijdens een symposium in Bolsward afgelopen vrijdag noemde Theo Spierings van de Nieuw-Zeelandse zuivelverwerker Fonterra vervangers van dierlijk eiwit 'synthetic'. Onder de naam 'synthetisch' burgerden ze in via de Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Een lekkere plantaardige "tonijn", in blik, ontbreekt nog :)
Enno, waarom zou je die willen?
'synthetisch' is toch niet gemaakt van natuurlijke stoffen. Past de benaming wel of is het correct?
Omega 3 vetten, blik is handig om op voorraad te hebben, verhouding eiwit / vet / koolhydraten = 22 / 1 / 0 wat een uitdaging is, vissen zijn gevoelige wezens, en nostalgie naar ooit gemaakte gerechten als sla met olijven tomaten en tonijn, of bijvoorbeeld spaghetti met tonijn, wat ik nog wel eens maakte toen ik net was begonnen met studeren en enige tijd pescotariër was.
Hoe verhouden deze 'synthetische' producten zich tot 'ultra processed food'? Is het hetzelfde of toch anders?