De Britse tv-kok Jamie Oliver weet zijn in financiële moeilijkheden verkerende keten Jamie’s Italian te redden door een akkoord te sluiten met zijn schuldeisers. The Sun onthulde dit weekend dat de schulden zijn opgelopen tot £71.5 miljoen. Het akkoord met de schuldeisers is een herstructureringsplan en voorziet in huurverlagingen en de sluiting van 12 (van de 37) Britse restaurants. Daardoor verliezen 450 restaurantmedewerkers hun baan. Eerder sloot de beroemde tv-kok al 6 vestigingen van zijn restaurantketen in Groot-Brittannië.
De buitenlandse vestigingen lijken het veel beter te doen. Zij zullen dus niet lijden onder de moeilijkheden van het Oliver-concern in Groot-Brittannië, schrijft de Frankfurter Allgemeine. Dit jaar staat in Hamburg de eerste Duitse vestiging van Jamie's Italian op de planning.
FAZ - Restaurantkette in Schulden: Kochkünstler Jamie Oliver hat sich die Finger verbrannt
De buitenlandse vestigingen lijken het veel beter te doen. Zij zullen dus niet lijden onder de moeilijkheden van het Oliver-concern in Groot-Brittannië, schrijft de Frankfurter Allgemeine. Dit jaar staat in Hamburg de eerste Duitse vestiging van Jamie's Italian op de planning.
Het is niet heer Oliver die restaurants redt, als van redden gesproken kan worden, het is een onderneming die ongelofelijk stom in de weer is.
En dat restaurants met de naam van Oliver het op het Europese vasteland goed doen moge waar zijn, maar het fiasco in Nederland, zie berichten eerder op Foodlog..
Wouter, denk je dat J. Oliver alleen een zakcentje krijgt en helemaal niets over het concern dat onder zijn naam opereert te zeggen heeft?
Jamie Oliver is niet veel meer dan één grote marketing truc. Het enige positieve is dat hij heel veel mensen het idee heeft gegeven dat koken niet zo ingewikkeld is als velen denken. Maar culinair is het niet veel meer dan een charlatan..... uhhh zakenman.
Nou begrijp ik het niet meer: is Oliver nou een zakenman die doet of hij kok is of een kok in dienst van een zakenman die hij zelf niet is?
Hij is iemand die een groep mensen aangezet heeft om wat verder te kijken qua koken, maar culinair stelt hij niet veel voor. Als zakenman heeft hij het product Jamie Oliver in de markt gezet via boeken, tv programma's, kookgerei, kant-en-klaar gerechten en z'n restaurants.Dus meer een zakenman dan een kok. Voedsel is het middel, niet het doel.