In opdracht van de Gezondheidsraad deed het RIVM onderzoek naar de voedselconsumptie tussen 2012 en 2014, schrijft het Voedingscentrum. Het RIVM legde de resultaten naast de adviezen uit de Richtlijnen Goede Voeding 2015. Wat bleek? De helft van de volwassenen at al voldoende zuivel en de juiste graanproducten (bruin/volkoren) en 2/3 van de mensen gebruikte smeerbare of vloeibare vetten. Op frisdrank, groenten en fruit, noten en peulvruchten scoorden we tussen 2012 en 2014 een stuk slechter. De Gezondheidsraad wil te weten komen of eet- en drinkgedrag verandert dankzij hun richtlijnen en de vertaling daarvan voor het brede publiek door het Voedingscentrum. Of dit verbetert door het advies wordt later bekend. Dit is pas de nulmeting.
VC -
Hoe aten we in 2012-2014? | Voedingscentrum
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Er worden meer bonen gegeten. Volgens Hak groeide de consumptie vorig jaar met 7 procent. En dat komt, zegt Hak, door reclame voor bonen van Hak met Herman den Blijker.
Het wordt lastig meten voor het RIVM.
Als ik anders ga eten dan is dat in ieder geval nooit vanwege wat het Voedingscentrum schrijft.
Ik at al enkele jaren anders en dan nog eens anders dan dat het voedingscentrum voorschrijft........