Het moderne leven dwingt tot fast slow. Mij lijkt het een uitstekende trend.
De combinatie van fastfood en slowfood is sterk in opkomst, omdat mensen gemak en gezondheid graag willen combineren. Daarbij wordt gezocht naar de goede elementen van fastfood en die van slowfood. Slowfood werd altijd gezien als de opvolger van fastfood, maar consumenten hebben onvoldoende tijd om echt te genieten van deze etensvorm. Het is daarom logisch dat gezocht wordt naar een combinatie van gezonde en smaakvolle voeding die op een gemakkelijke en snelle manier te bereiden is.
NH Hotels bedacht in samenwerking met de Spaanse fastfoodketen Fast Good een nieuwe formule die aan de gewenste combinatie van eisen voldoet. Fast Good is de keten van de Spaanse topkok Ferran Adria, bekend van restaurant El Bulli. Via Fast Good kunnen gasten gemakkelijk en snel over gezonde voeding beschikken. Er zijn drie verschillende mogelijkheden voor gasten. Mensen met weinig tijd kunnen terecht aan een bar-achtige tafel, terwijl er lage tafels met comfortabele stoelen staan voor de mensen die van hun maaltijd willen genieten. Voor de mensen met gemiddelde tijd is er nog een middelhoge tafel. Ook is het mogelijk om maaltijden af te halen, die men vervolgens zelf verder kan bereiden. Verder zijn er slowsnacks, zoals onigiri`s, een sushi-achtige rijstsnack met vulling en zeewierwrap.
bron: MKB
Dit artikel afdrukken
De combinatie van fastfood en slowfood is sterk in opkomst, omdat mensen gemak en gezondheid graag willen combineren. Daarbij wordt gezocht naar de goede elementen van fastfood en die van slowfood. Slowfood werd altijd gezien als de opvolger van fastfood, maar consumenten hebben onvoldoende tijd om echt te genieten van deze etensvorm. Het is daarom logisch dat gezocht wordt naar een combinatie van gezonde en smaakvolle voeding die op een gemakkelijke en snelle manier te bereiden is.
NH Hotels bedacht in samenwerking met de Spaanse fastfoodketen Fast Good een nieuwe formule die aan de gewenste combinatie van eisen voldoet. Fast Good is de keten van de Spaanse topkok Ferran Adria, bekend van restaurant El Bulli. Via Fast Good kunnen gasten gemakkelijk en snel over gezonde voeding beschikken. Er zijn drie verschillende mogelijkheden voor gasten. Mensen met weinig tijd kunnen terecht aan een bar-achtige tafel, terwijl er lage tafels met comfortabele stoelen staan voor de mensen die van hun maaltijd willen genieten. Voor de mensen met gemiddelde tijd is er nog een middelhoge tafel. Ook is het mogelijk om maaltijden af te halen, die men vervolgens zelf verder kan bereiden. Verder zijn er slowsnacks, zoals onigiri`s, een sushi-achtige rijstsnack met vulling en zeewierwrap.
bron: MKB
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
snel slowfood is toch gewoon fastfood?
en sinds wanneer staat de term 'slow' ook voor gezond?
gewoon holle marketing praatjes dus.
Heet dat ook niet: hypocrisie? Een schaamteloos geval van maataschappelijk ONverantwoorde marketing?
Hier zie ik niets van Slow Food in terug, het enige 'slow'e is de luie marketing.
Geweldig wat een unanieme afkeer. Kom niet aan slow food, dan ben je hypocriet.
Ik weet niet hoe meneer Adria in zijn vak steekt hoor. Maar met het gewoon afwijzen van wat hier staat Missen we dan dan de andere boodschap niet?
Hoe maak je genieten makkelijker? Hoe kunnen je mensen die weinig tijd maken toch goed en eerlijk eten. Is snel altijd slecht en slow altijd goed?
Moet goed eten meteen zo zwaar worden?
Ik vind dat toch wat te kort dogmatisch door de bocht. Voor mij zit de trigger erin hoe je die twee tegenstellingen juist wel kunt koppelen.
@Onno: niets mis met goed snel eten, maar coquetteer dan niet met Slow Food.