Aan de HAS Den Bosch hebben negen studenten hun opleiding tot 'food designer' succesvol afgerond. Wij schreven hier al over afgelopen jaar december. Het zijn de eerste afgestudeerden van de innovatieve opleiding Food Design & Innovation.
Tot de afgestudeerden behoort Marieke van Nistelrooij met het product 'Superslierten'.
Zij bedacht samen met twee studenten Voedingsmiddelen- technologie dit winnende concept van de HBO-prijvraag Voedingscentrum 2007. Dit product van gepureerde groente in een speelse knijpverpakking, is gemaakt om lastige etertjes toch te verleiden groente te eten. Verwacht wordt dat de Superslierten nog dit najaar verkrijgbaar zijn in de supermarkt.
De geslaagden zijn:
Designers: Bas Burki, Dennis Favier, Gonnie Helfrich, Marjolein van Kleef, Roos Leufkens, Marieke van Nistelrooij, Lotte van der Spek, Simone Verhoeven en Renee Zegers.
bron: Brabants Dagblad
Dit artikel afdrukken
Tot de afgestudeerden behoort Marieke van Nistelrooij met het product 'Superslierten'.
Zij bedacht samen met twee studenten Voedingsmiddelen- technologie dit winnende concept van de HBO-prijvraag Voedingscentrum 2007. Dit product van gepureerde groente in een speelse knijpverpakking, is gemaakt om lastige etertjes toch te verleiden groente te eten. Verwacht wordt dat de Superslierten nog dit najaar verkrijgbaar zijn in de supermarkt.
De geslaagden zijn:
Designers: Bas Burki, Dennis Favier, Gonnie Helfrich, Marjolein van Kleef, Roos Leufkens, Marieke van Nistelrooij, Lotte van der Spek, Simone Verhoeven en Renee Zegers.
bron: Brabants Dagblad
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Zullen we ze dan ook maar meteen in een Happy Meal doosje doen? Of nog beter: van die slierten weer een pilletje maken, zodat die lastige etertjes tenminste helemaal nergens meer last van hebben.
Prachtige foto trouwens: eetbaar zakje van zongedroogde vissenhuid? Misschien brengt het die lastigertjes wel veel dichter bij eten dan die slierten.
Laten we inderdaad niet meteen beginnen met knapperige varkensoren of crispy chips van hanenlellen. Maar toch. We kunnen toch niet alles weg blijven gooien?
Foodlog zou eens aan bronvermelding foto's kunnen gaan doen. Ben wel nieuwsgierig geworden. De foto bij het stukje heet streetfood-kovanen-culiblog-978.jpg daar zal-ie dan wel vandaan zijn geript.
En dan wel een wat zinledige link naar de has maar niet naar bv brabants dagblad (artikel niet online?)
@JB, artikel staat wel online.
"ik ga die opleiding doen suckerss" Dit schreef 'H' destijds onder ons artikel. H, staat dat voor Gonnie Helfrich? en zo ja, heb je deze weblog nog iets te melden ?
> @JB, artikel staat wel online.
Ah, en nu ook gelinkt. Blijkt het betreffende foodlog artikeltje een letterlijke knip en plak uit het Brabants Dagblad. Snurk en saai, een kritiekloze 1 op 1 rip, zonder toevoegingen of eigenwijs commentaar, foodlog onwaardig.
Het enige originele was de schrijfwijze Brabands Dagblad. Twaalf punten voor knipkoning ailko faber. Maar zelfs die autentiek merkwaardige schrijfwijze is nu haastig aangepast.