Zet een stel mensen bij elkaar die over eten schrijven. Laat ze proeven. Geef de proeverij een naam en je hebt de lekkerste of beste van iets. Dat is een bekend recept. Of de tong en mond van de proevers wel een smaakrijbewijs hebben gehaald wordt nooit bekend gemaakt. Waar ze het hebben gehaald al helemaal niet.
'Nieuwe Nationale Kaastest'
De Stichting Natuur & Milieu organiseerde een zelfbenoemde 'Nationale Kaastest' waaruit de bekende merkkaas Milner als beste naar voren kwam.
Dat kon niet het geval zijn, vond een stel culi's die - op wat uitzonderingen na - in bekende kranten schrijven of hebben geschreven. Zij deden een blinde proeverij onder de naam 'Nieuwe Nationale Kaastest' en vonden dat Milner de op 1-na vieste was. Karin Luiten doet op haar blog verslag van twee vermakelijke proeverijen die zowel in de originele, als in de nieuwe versie proevers zonder een aan enige standaard geijkt proefvermogen een volstrekt tegengesteld oordeel lieten vellen.
Fotocredits: advertentie, Natuur & Milieu, Karin Luiten
Dit artikel afdrukken
'Nieuwe Nationale Kaastest'
De Stichting Natuur & Milieu organiseerde een zelfbenoemde 'Nationale Kaastest' waaruit de bekende merkkaas Milner als beste naar voren kwam.
Dat kon niet het geval zijn, vond een stel culi's die - op wat uitzonderingen na - in bekende kranten schrijven of hebben geschreven. Zij deden een blinde proeverij onder de naam 'Nieuwe Nationale Kaastest' en vonden dat Milner de op 1-na vieste was. Karin Luiten doet op haar blog verslag van twee vermakelijke proeverijen die zowel in de originele, als in de nieuwe versie proevers zonder een aan enige standaard geijkt proefvermogen een volstrekt tegengesteld oordeel lieten vellen.
Fotocredits: advertentie, Natuur & Milieu, Karin Luiten
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Logisch, over smaak valt dus wel te twisten maar niet te lang want dan gaat het vervelen. Of je moet het doen zoals b.v. smaakpanel van het NIZO, mensen die vooraf een standaard bepalen en uniforme maatstaven afspreken. Dan is er iets te vergelijken en anders blijft het een leuk gespreksonderwerp op verjaardagsfeestjes.