Dat meldde vanmiddag RTL. Volgens de NVWA en de Inlichtingen en Opsporingsdienst (IOD) van de NVWA zou het gaan om 'een grote vangst'. Het gaat om een partij van enkele honderden dozen. Bedrijfspanden en privépanden zijn doorzocht. Om welke soort vlees het gaat, is niet bekend gemaakt.

Sinds 2002 geldt een categorisch importverbod voor Chinees vlees bestemd voor menselijke consumptie omdat het land zijn veterinaire controles niet op orde heeft. Het zal nog enkele weken duren voor duidelijk is hoe het vlees in de EU heeft kunnen belanden en of het vlees van het Zuid-Hollandse bedrijf in Nederlandse supermarkten en restaurants heeft gelegen.

Kip?
Kort geleden onderschepte de NVWA in Nederland eveneens verboden 'Braziliaans' varkensvlees bij een Zuid-Hollands bedrijf. Vleeshandelaren meldden de redactie te vermoeden dat het om omgekat Duits en Nederlands varkensvlees ging, dat als exportbestemming Rusland had. Sinds de ban op Europees vlees, mag Braziliaans varkensvlees in Rusland de markt op. Nederlands en Duits vlees niet.

"Chinees vlees mag de EU niet in; de vraag is vooral hoe dit heeft kunnen gebeuren", zei een bron die verder anoniem wil blijven. Een ander bron meldt dat het ditmaal mogelijk om kip gaat.

Fotocredits: adres NVWA, Foodlog Media
Dit artikel afdrukken