Het Amerikaanse ministerie van Landbouw voorziet dat in China dit seizoen 208 miljoen ton maïs geproduceerd gaat worden en 204 miljoen ton rijst. De wereldwijdconsumptie van maïs bedraagt 863 miljoen ton en gaat voornamelijk door de maag van dieren.

De Boerderij legt de koppeling met de toenemende vleesconsumptie in China. In tien jaar is de consumptie van pluimveevlees daar met 300 procent toegenomen, van rundvlees met 155 procent en van varkensvlees met 85 procent. In de Verenigde Staten steeg de vleesconsumptie van kip in diezelfde tien jaar met 45 procent, van rundvlees met 3 procent en van varkensvlees met 6 procent. De maïsproductie wereldwijd lijkt vooral tred te houden met die van kip en steeg in de afgelopen tien jaar met 38 procent.

Een van de reacties bij het artikel stelt: "In China ligt een nobele taak voor de PvdD nu het nog niet te laat is en de Chinezen nog niet verslaafd zijn aan vlees." Zodra het mensen economisch wat beter gaat, willen ze doorgaans vlees op hun bord. Ligt dat aan ons geld en het verkrijgen van status of aan onze aard?

Fotocredits: rice and maize fields, Pen Araneae
Dit artikel afdrukken