Supermarkten moeten met hun positie in de keten nog meer doen om de Nederlandse landbouw te verduurzamen. Dat vindt landbouwminister Carola Schouten.

In een brief aan de Tweede Kamer zegt Schouten dat ze ziet dat supermarkten zich realiseren dat ze een verantwoordelijkheid hebben bij het verduurzamen van de landbouw en de overstap naar kringlooplandbouw, maar dat er meer nodig is. “Er moet meer gebeuren om te komen tot een werkelijk vertrouwde samenwerking van supermarkten met boeren en tuinders die vol in willen zetten op een volhoudbare landbouw”, schrijft ze.

Op Foodlog is al veel geschreven over de haalbaarheid en zin van een beroep op de supermarkten om de Nederlandse landbouw te verduurzamen (zie Lees Ook hiernaast en een bloemlezing hieronder).

Omdat de klanten van de Nederlandse boer en tuinder voor 70 tot meer dan 95%, afhankelijk van de productcategorie, in het buitenland wonen, zou de minister zich tot buitenlandse supermarkten moeten richten. Dat besef is in Den Haag na vele jaren en onder verschillende bewindslieden nog altijd niet doorgedrongen.
Rijksoverheid - Kamerbrief over afspraken met supermarkten ter bevordering van kringlooplandbouw
  • Deel
Druk af