In de VS is het gebruik van cannabis het afgelopen jaar in verschillende staten toegestaan. Daardoor is het gebruik van wiet afgelopen jaar met 74 procent gegroeid tot een omzet van $ 2,7 miljard (€ 2,4 miljard). Dat zegt bureau ArcView in zijn derde rapport over legale cannabis voor investeerders. Het bureau verwacht in 2015 een verdere groei met 30% omdat cannabis voor recreatief verbruik naar verwachting in nog meer staten toegelaten zal worden. In 2016 zou de markt doorgroeien tot een omzet van $ 4,5 miljard.
Het is volgens ArcView reëel te verwachten dat in 2020 recreatief cannabisgebruik in 14 staten legaal zal zijn.

Volgens president Obama is cannabis niet schadelijker dan alcohol. Volgens wetenschappers is het zelfs minder schadelijk, ook al is het niet risicoloos.

Mannen in pakken
"In een jaar tijd is de cannabismarkt veranderd van een gewoon gespreksonderwerp tijdens feestjes in iets veel serieuzers", zegt Troy Dayton, de baas van ArcView. Hij noemt cannabis "de snelst groeiende industrie in Noord-Amerika."

Boeren en tuinders zijn nodig om de extra planten te telen die de VS nu vragen. Wie er snel bij is, verdient vermoedelijk geld. Meer dan aan spruiten en spinazie of tomaten en paprika's. Jammer is wel dat het geld voor hun business wordt ingezameld door mannen in pakken. Het zijn dan ook de verwerkende laboratoria die het geld gaan verdienen. Zo gaat het altijd in boerenland.

Fotocredits: Wietplanten, MarihuanayMedicina
Dit artikel afdrukken