Hoe hip je koffie ook kunt maken, te hip gaat zelfs hipsters te ver. De 'deconstructed' koffie van een Australisch café werd op sociale media afgeserveerd.
De Australische schrijfster Jamila Rizvi plaatste een foto op Facebook van de koffie die ze kreeg in het café in de noordelijke buitenwijken van Melbourne. Ze verwachtte een gewoon kopje koffie, maar kreeg in plaats daarvan 3 losse bekerglazen. Eentje met koffie, een met water en een met melk.
Op Facebook schreef ze: “Sorry Melbourne maar nee. Nee nee nee nee nee. Het hipsterdom gaat te ver wanneer je koffie uit elkaar gehaald wordt. Ik wachtte bijna 20 minuten op een echte kop voordat ik mij realiseerde dat ik die niet zou krijgen. Ik wilde koffie. Geen scheikundig experiment. Ik drink mijn dranken liever uit serviesgoed, niet uit bekers. Volgende fase? Ik koop wel een snijplank met een paar echte koffiebonen en een omgekeerde hoed erop. Dit moet stoppen Melbourne. Dit moet stoppen.”
Haar bericht ging viral en ontving bijna 12.000 likes.
Terwijl veel mensen het eens zijn met Rizvi, verdedigen anderen het café door te zeggen dat deze manier van serveren de mogelijkheid biedt de koffie helemaal naar eigen smaak samen te stellen. Maar ja, dat kun je thuis ook.
Dit artikel afdrukken
Op Facebook schreef ze: “Sorry Melbourne maar nee. Nee nee nee nee nee. Het hipsterdom gaat te ver wanneer je koffie uit elkaar gehaald wordt. Ik wachtte bijna 20 minuten op een echte kop voordat ik mij realiseerde dat ik die niet zou krijgen. Ik wilde koffie. Geen scheikundig experiment. Ik drink mijn dranken liever uit serviesgoed, niet uit bekers. Volgende fase? Ik koop wel een snijplank met een paar echte koffiebonen en een omgekeerde hoed erop. Dit moet stoppen Melbourne. Dit moet stoppen.”
Haar bericht ging viral en ontving bijna 12.000 likes.
Terwijl veel mensen het eens zijn met Rizvi, verdedigen anderen het café door te zeggen dat deze manier van serveren de mogelijkheid biedt de koffie helemaal naar eigen smaak samen te stellen. Maar ja, dat kun je thuis ook.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
:-) :-) Ik ben zelf toen ik nog landbouwchemicalieën verkocht eens bijna het kantoor van de manager van een suikerrietplantage uitgegooid omdat ik maar één schepje suiker in m’n koffie wilde... Maar dat is ook erg extreem hier: vier, vijf of zelfs zes schepjes in een kop thee is helemaal niet ongewoon. En slóten melk.... Vandaar dat ik er heel voorzichtig mee ben om dat aan een ober over te laten. Hup Melbourne, klantenservice is niet altijd alles voor de klant doen....
Ik moest overigens wel eerst de barkruk zelf in elkaar draaien..
Ja, wat wil je, bij de IKEA! Wees blij dat je niet eerst zelf de bonen moest roosteren.
Ik was laatst bij het restaurant van de IKEA, behalve dat ik zélf suiker en melk moest toevoegen mocht ik dat willen, moest ik de koffie ook nog eens zelf uit de automaat halen!
Als ik in Melbourne woonde ging ik er elke dag naartoe. "..........dat deze manier van serveren de mogelijkheid biedt de koffie helemaal naar eigen smaak samen te stellen. Maar ja, dat kun je thuis ook." Ja,natuurlijk. En in een restaurant kunnen ze dat per definitie niet, want ze weten niet wat jij lekker vindt. Dus: aan het restaurant de taak om de beste herkomst en/of mélange te vinden en daar een uitstekende sterke koffie van te brouwen. Dan maak ik dat zelf af met melk, suiker en (eventueel) water naar mijn smaak. Helemaal juist.