De krant spreekt van 'een duivels dilemma' nu biologische varkenshouderij Ekovar bij Schagen wil uitbreiden van 873 naar 1916 varkens maar er verzet is van omwonenden.

Velen zijn voorstander van een ’verstandig stukje vlees’ en diervriendelijke behandeling. ’Alleen niet op die plek.’ schrijft de krant voorts

Een buurtbewoner die op 180 meter afstand van Ekovar woont verzoekt de commissie die zich over de bouwvergunning buigt rekening te houden met stankoverlast. Daar voegde ze aan toe: 'Maar nog liever: zoek een locatie waar de groei van Ekovar ook in de toekomst toepasbaar is.'

De commissie en wethouder die zich over de bouw moeten uitspreken eisen inmiddels: beperk stankoverlast en sluit elk reëel gevaar voor de volksgezondheid uit.

Op twitter ontstond een discussie tussen @okvlees, de redactie van @foodlog_nl, @dickfoodlognl, @hansketien en @GroeneGriffioen over deze kwestie. Zijn mensen onterecht tegen grote biologische varkenshouderij of voor hun woongenot? En hoe zou dat zitten met andere stallen of lelijke kinderdagverblijven, cq. bedrijven waarvan de maat niet klopt bij de rest van de omgeving?

Fotocredits: zgphilips
Dit artikel afdrukken