Reniere zegt dat hij stopt met Zeno vanwege een samenloop van omstandigheden: personeelszaken, invoering van de geregistreerde kassa's, veranderingen in de gastronomie en vraag en aanbod. "We hebben met Zeno een mooi verhaal geschreven, maar het huurcontract verloopt in september en we hebben de knoop doorgehakt" vertelt Reniere de Standaard.

Nu tovert Reniere Zeno om tot "iets wat daar lijnrecht tegenover staat. Een laagdrempelige, maar kwalitatieve keuken in een losse sfeer". De kaart met culinaire hoogstandjes vervangt hij door grote krijtborden met gerechten als: worst, entrecote, côte à l'os. Streekbier en regionale biologische groenten worden ook deel van het menu. Daarnaast moet het chique meubilair plaatsmaken voor picknicktafels.

Volgende week 23 juni openen de deuren van een pop-up restaurant met de naam de Vleestoog.

Wat Reniere na september gaat doen, weet hij nog niet, maar "als het concept Den Vleestoog aanslaat, is het niet uitgesloten dat we in die richting zullen denken."
Dit artikel afdrukken