image

"Twee Engelse broers hebben van de rechter een boete gekregen voor het overgewicht van hun hond. Ze hadden de zwarte labrador Rusty zo veel te eten gegeven dat het dier uiteindelijk 73 kilo woog en niet meer op zijn poten kon staan.
Volgens de rechter is sprake van dierenmishandeling. De broers van 52 en 63 jaar moeten ieder 250 pond (370 euro) betalen, meldde de krant The Times zaterdag."

Het volledige bericht is te lezen op nu.nl.

Rond het onderwerp 'varkenshypocrisie' probeerde ik gisteravond en vanmorgen aan te geven dat de consument op z'n minst verantwoordelijk is voor wat en hoe hij eet en wat hij koopt. Dus ook voor de consequenties van een 'lage prijzen'-inkoopstrategie van zijn kant.

Dit is een hilarische case om even bij die verantwoordelijkheid stil te staan. Het beest in kwestie vrat gewoon door en is het slachtoffer van zijn baasjes. Mensen kunnen zelf kiezen, maar er zijn er nogal wat die dat eenvoudigweg verdommen.

Is dat nou de schuld van de Voedingsindustrie (die steeds meer voor steeds minder probeert te verkopen), de Overheid (die ze onvoldoende heeft voorbereid op handig 'fourageergedrag' in de moderne eetjungle), van de Ouders (die best weten dat ze wat hadden kunnen doen) of van mensen zelf (die heus niet compleet achterlijk zijn, ook al denken ze inmiddels dat Fruitella fruit bevat en krijgen ze van Jeu Claes, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, te horen dat Groentenmayonaise al net zo goed is als Knorr Vie)?
Dit artikel afdrukken