De boeren eisen betere prijzen voor hun producten. Volgens Omroep Brabant belden ze aan, deed mevrouw Van Eerd open en haalde ze haar echtgenoot uit bed. Die kleedde zich aan en zou vervolgens een 'goed gesprek' hebben gehad met de boeren. Toezeggingen zijn niet gedaan.

Albert Heijn zei zaterdag in gesprek te gaan met de boeren die distributiecentra blokkeren op voorwaarde dat ze de blokkades zouden opheffen. Omdat ze dat niet deden, liet AH vanmorgen weten dat er geen gesprek komt.

Onderwijl politiseert de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas de strijd tussen boer en supermarkt. Op de site van de nieuwe politieke partij van de voormalige Nieuwe Oogst-journalist, zegt ze dat ze voor 1 januari een Kerstcadeau wil volgens het bekende Scrooge-verhaal van Charles Dickens. De supermarkten moeten bekennen dat ze profiteren van de boeren door hen met lage inkomens in de kou te laten staan; nu zou het tijd zijn voor een groot gebaar. Middels een handtekeningenactie oefent de boerenpartij druk uit op supermarktkoepel CBL.

De baas van Jumbo laat zien het gesprek niet te schuwen, zelfs niet als hij onverwacht uit zijn bed wordt gelicht. Dat geldt ook voor AH die echter vanmorgen tegelijk duidelijk maakte dat het wel voor wat hoort wat moet zijn.

Bronnen melden Foodlog dat de blokkadeboeren geen onderdeel zijn van de Farmers Defence Force, de militante boerengroep van Mark van de Oever uit Oost-Brabant die de actiegevoelens van boeren de afgelopen weken heeft aangewakkerd. Ze opereren als het ware als een nieuwe groep die harde eisen stelt en boter bij de vis wil. De 'wilde' groep zou wel een leiderschap hebben dat bestaat uit Rutger van Lier uit Halle en Thijs Wieggers uit Mariënvelde. Beide nieuwe voormannen zijn afkomstig van de zandgronden in de Oost-Achterhoek en waren voorheen actief als FDF-ers. Uit onvrede over de resultaten die de FDF behaalt, zouden ze hebben besloten autonoom actief te worden.
Dit artikel afdrukken