Bijna 30% van de Britse jongeren vermijdt alcohol volledig. Dat blijkt uit de resultaten van een nieuwe studie die gepubliceerd is in BMC Public Health.

Voor de studie bekeken onderzoekers van het University College London de respons op de jaarlijkse gezondheidsenquête voor Groot-Brittannië. Daaruit bleek dat het aantal 16- tot 24-jarigen dat geen alcohol drinkt, is gestegen van 18% in 2005 naar 29% in 2015. In dezelfde periode steeg het aandeel ‘levenslange onthouders’ van 9% naar 17% en daalde het percentage jongeren dat aan binge drinking doet - in korte tijd extreem veel alcohol drinken - van 43% naar 28%.

“De toename van het aantal niet-drinkende jongeren is te zien in een breed scala van groepen en in alle sociale klassen, in zowel de noordelijke als de zuidelijke regio’s en onder de blanke bevolking, full-time studenten en werkenden,” zegt hoofdonderzoeker Linda Ng Fat.

Volgens de onderzoekers is er sprake van een verschuiving in de Britse normen ten aanzien van alcoholgebruik, schrijft The Independent. Niet drinken wordt 'mainstream'.
Dit artikel afdrukken