Bezorgsuper Pieter Pot brengt zijn verpakkingsvrije concept naar onze zuiderburen. Dat kondigt medeoprichter Joeri Schoemaker aan op LinkedIn. Voor de uitbreiding is de boodschappenbezorger op zoek naar lokale “ambitieuze Pieter Potters”.

“Een volgende grote stap in ons grote avontuur”, noemt Schoemaker het. Het is voor het eerst dat de bezorgsuper de grens over gaat. Samen met Martijn Bijmolt richtte Schoemaker in 2019 het toenmalige PuurBezorgd op, een bezorgsuper die producten in weckpotten thuisbezorgt. Eind vorig jaar haalde het bedrijf €2,7 miljoen durfkapitaal op om uit te breiden.

Aan ambitie geen gebrek. Dit jaar wil Pieter Pot minimaal een miljoen verpakkingen besparen en behalve België heeft het bedrijf ook Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië in het vizier. De datum waarop de super met de bezorging van zijn plasticvrije producten in Vlaanderen wil starten, is nog niet bekend.

In maart van dit jaar werd Pieter Pot uitgeroepen tot meest duurzame initiatief van het jaar door de vakjury van de Sustainable Brand Index.
Linkedin
  • Deel
Druk af