Berthe Meijer schreef bijna 2 decennia voor NRC Handelsblad. Janneke Vreugdenhil herdenkt Meijer op haar website met Meijers klassieke lamsgehakt met spinazie.

Een 'mooi zomers gerecht' zeggen de beide dames in de keuken van Vreugdenhil. Janneke zette vanmiddag de opname op youtube die zij zomer 2010 maakten voor het toen nog bestaande NRC TV.

Het recept is te vinden op de site van Janneke Vreugdenhil.



Berthe Meijer was joods en zich bewust van de identiteit die WO II haar generatie heeft opgelegd. Ze schreef het boek 'Het leven na Anne Frank'. Gijs Groenteman interviewde haar daar vorig jaar over. Net zoals in haar recepten toont ze zich een dame zonder poeha, maar met grote natuurlijke kwaliteiten:

Berthe Meijer geinterviewd door Gijs Groenteman from De Bezige Bij on Vimeo.



De Israelische krant Haaretz schreef een necrologie.

Fotocredits: Bezige Bij
Dit artikel afdrukken