We hadden het er hier al eens over. Maar het is toch best mooi?

De 550 melkveehouders van kaasmaker Cono zijn overgestapt op het duurzame zuivelinitiatief Caring Dairy. Caring Dairy is opgezet door ijsmaker Ben & Jerry’s, het Wereld Natuur Fonds en de stichting Natuur en Milieu. Cono levert onder meer aan Ben & Jerry's, zo meldt Distrifood.nl. Caring Dairy is erop gericht samen met veehouders te werken aan een duurzamere melkproductie. Daarbij draait het om evenwicht tussen vier elementen: een economisch gezond boerenbedrijf, een gezonde balans tussen werk en privé voor de boer, gezonde en tevreden koeien, en oog voor landschap en milieu in en om de melkveehouderij.

Frikadellencultuur
Het project heeft eerst proef gedraaid bij elf veehouders in de omgeving van Hellendoorn, waar de ijsfabriek van Ben & Jerry’s staat.

Volgens Cono-directeur Eric Hulst houdt het Caring Dairy-programma een sterk verband met belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen.

'Steeds meer mensen zijn die goedkoop geproduceerde producten ook een beetje beu. We zijn toch wel los van de frikadellencultuur. Mensen willen weten wat ze eten en ze willen smakelijk eten


bron: EVMI
Dit artikel afdrukken