Theaterrestaurant Zindering – onderdeel van de Utrechtse Schouwburg - komt op zaterdagavond 5 maart met een anatomische les. Nee, niet zo eentje waar je jezelf ziet liggen en waar de 17e eeuwer nog graag naar ging kijken, maar eentje op het varken, onze naaste verwante, waarvan we er jaarlijks bijna een halve eten.
Het wordt uitgesneden en ontbeend door een vakkundige slager, onder het toeziend oog van varkensdiva Diny Schouten. Schouten is de prinses van de lekkerste pasteien, zulten, bloedworsten en zalige ‘crépinettes’ (ja, die proefde ik zelf en ik wou dat de slager ze ook zo maakt) van het dier. Met liefde bereidt ze haar producten van varken en ze wil alleen, zoals ze het zelf zegt, ‘goed vlees’ van varkens die goed verzorgd zijn.
Er is nog ruimte voor een twintigtal mensen, vertelde Diny me. Reserveren dus. Ik ben er zelf ook.
Als u dacht dat het een vluggertjes voor het theater is, komt u bedrogen uit. Het duurt de hele avond en kost € 42,50. Het is eettheater. Met respect.
Dat is tenminste wat anders dan de gruwelijke ruiming van miljoenen varkens in Zuid-Korea. Ze worden er levend begraven. Uit respect voor de mensen, want die mogen geen MKZ krijgen. En omdat er geen vaccin was.
Da’s geen respect voor dieren en hun dood. Getrainde soldaten hebben ze daar zat. Munitie ook. Wat kost een kogel, godverdorie?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@van Breukelen: wil een homo tegewoordig al wel gewoon een homo genoemd worden? Ja, die bij Paul de Leeuw wel natuurlijk, maar zou het stigma er al helemaal af zijn? Aan je commentaar te oordelen nog lang niet.
@ van Breukelen: alles wordt me op slag duidelijk, ik ging op school in Brabant en koop nu hier om de hoek in Utrecht mijn heertjes,in Brabant hadden we de Bossche Bol, worstenbroodjes en andere zaken, heertjes? nooit tegen gekomen ;ja, van de Google krijg je niet altijd de juiste info, en ook dat gevulde heertje en associatie met homo, wist ik niet! Grappig wel!
arno: als je het mij bij mijn bakker had laten vragen, had die <banketbakkersspijs> gezegd, hetzelfde, maar het klinkt veel vriendelijker en smakelijker ook. Maar nu? Ja ik weet weer genoeg, en dan te weten dat ik de pitten van abrikozen altijd gewoon uitspuug en met de groenbak meegeef! Er had banketbakkersspijs van gemaakt kunnen worden dus!
Przewalsky,
Dat verhaal uit wikipedia, waar @rno naar verwijst,klopt.
De naamgeving is echter niet typisch Zuid-Nederlands.
Ze is typisch Utrechts.
Gevuld heertje verwijst naar de benaming Utrechtenaar.
Vandaar dat die rondo's in Utrecht zo genoemd werden.
Bega niet de fout een Utrechter een Utrechtenaar te noemen.
Maar ook een Utrechtenaar wil geen Utrechtenaar genoemd worden.
Sorry. Weet wat je eet. :)