Eddie Yoon van The Cambridge Group deed een onderzoek naar het kookgedrag van Amerikanen. Hij stelt dat er grofweg 3 groepen mensen zijn. Groep 1 houdt van koken en doet het regelmatig. Groep 2 heeft een hekel aan koken en warmt zo veel mogelijk kant-en-klaar maaltijden op of gaat uit eten. Groep 3 vindt het leuk om soms te koken, maar wisselt het af met uit eten gaan of opwarmen. Uit zijn waarnemingen (vanaf 2000 tot een jaar geleden) blijkt dat 10% van de Amerikanen van koken houdt, 45% heeft er een hekel aan en 45% zit in de derde groep die er tussenin valt.

Roerei, gepocheerde eieren en gekookte eieren staan alle drie in de top-10 van recepten waar hulp bij nodig is
In Groot-Brittannië ontdekte de Co-op in een onderzoek dat 1 op de 5 mensen onder 34 jaar nog regelmatig naar hun vader of moeder belt om advies te vragen over wat ze moeten eten of hoe ze iets moeten klaarmaken. Bijna de helft van de ondervraagde mensen zei het koken te hebben geleerd van hun moeder. Bij 7% was hun vader het rolmodel. Er wordt vooral vaak advies gevraagd over eieren; roerei, gepocheerde eieren en gekookte eieren staan alle drie in de top-10 van recepten waar hulp bij nodig is.

Een roast dinner vinden de Britten het moeilijkst om klaar te maken, gevolgd door curry en lasagne. Maar ook voor rijst of soep wordt de hulp van de ouders regelmatig ingeschakeld. Vijf procent van de deelnemers aan het onderzoek vraagt ook nog wel eens hulp over het gebruik van keukengerei, blijkt uit het onderzoek.
Dit artikel afdrukken