Roerei, gepocheerde eieren en gekookte eieren staan alle drie in de top-10 van recepten waar hulp bij nodig isIn Groot-Brittannië ontdekte de Co-op in een onderzoek dat 1 op de 5 mensen onder 34 jaar nog regelmatig naar hun vader of moeder belt om advies te vragen over wat ze moeten eten of hoe ze iets moeten klaarmaken. Bijna de helft van de ondervraagde mensen zei het koken te hebben geleerd van hun moeder. Bij 7% was hun vader het rolmodel. Er wordt vooral vaak advies gevraagd over eieren; roerei, gepocheerde eieren en gekookte eieren staan alle drie in de top-10 van recepten waar hulp bij nodig is.
Een roast dinner vinden de Britten het moeilijkst om klaar te maken, gevolgd door curry en lasagne. Maar ook voor rijst of soep wordt de hulp van de ouders regelmatig ingeschakeld. Vijf procent van de deelnemers aan het onderzoek vraagt ook nog wel eens hulp over het gebruik van keukengerei, blijkt uit het onderzoek.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik heb het ook vooral over gezinnen en hun kiloknallers.
Steffie, de verleiding om flauwe opmerkingen te maken over pannen weersta ik met moeite. Doe gewoon een leuk portretfotootje, dan weten we wie het zegt.
De jongeren waar ik mee praat vinden verse groenten duur, vlees een onbetaalbare luxe en de Mac smerig. Daarom eten ze veel rijst en bonen. Vast geen doorsnee-jongeren dan.
Als je het over een zak chips en een liter cola hebt dan zeker. De Mac niet.
#11 Dat is deels ook groep 2. Ik hoor regelmatig van mijn Amerikaanse vrijwilligers (wwoof & workaway) dat fastfood goedkoper is dan zelf koken.