Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Youth Food Movement organiseert met 'Als Warme Broodjes' een reeks avonden in Pakhuis de Zwijger waarin je aan den lijve ondervindt wat voedselondernemers dagelijks op hun bord krijgen. Op welke manier dragen ondernemers bij aan een beter voedselsysteem? Elke aflevering komen mensen aan het woord die zich elk bezighouden met ene ander onderdeel van het voedselsysteem. Kom langs en praat mee, want alle ingrediënten voor een avond vol toffe voedselverhalen zijn aanwezig. Ook leuk wanneer je zelf niet piekert een bedrijf in voedsel te beginnen!

Met het bord op schoot #13
Waarom kijken we zo graag naar voedsel op TV? En wat zegt dat over ons?

Hoewel steeds minder lineaire televisie gekeken wordt, worden culinaire programma’s meer en meer bekeken. Keuringsdienst van Waarde, Brood, Broodje Gezond, 24Kitchen, kook-contests: het kan niet op. Waarom kijken we zo graag naar voedsel op TV, en wat is de rol van de televisiemaker? Is het simpel vermaak waar we honger van krijgen, of zit er ook een snufje idealisme bij? We gaan in gesprek met presentatoren en televisie-makers.

Info
'Als Warme Broodjes' is in de Grote of Kleine Zaal van Pakhuis de Zwijger op Piet Heinkade 181 te Amsterdam van 19.30 tot 22.00 uur. Kaartjes kun je online via de website reserveren, de entreeprijs is €5,- en wordt rechtstreeks geïnvesteerd in één van de Food Battle-ondernemers.

Programma
6 september; 20.00uur: Als Warme Broodjes #7: Gebakken lucht, Kleine Zaal
4 oktober; 19.30uur: Als Warme Broodjes #8: De jacht is geopend, Kleine Zaal
1 november; 19.30uur: Als Warme Broodjes #9: Pakjes en zakjes, Kleine Zaal
1 november; 20.00uur: Als Warme Broodjes #10: Boer zoekt Land, Grote Zaal
7 februari; 19.30uur: Als Warme Broodjes #11: Er brood in zien, Kleine Zaal
7 maart; 19.30uur: Als Warme Broodjes #12: Haagse kost, Kleine Zaal
4 april; 19.30uur: Als Warme Broodjes #13: Met het bord op schoot, Kleine Zaal
Dit artikel afdrukken