Youth Food Movement organiseert met 'Als Warme Broodjes' een reeks avonden in Pakhuis de Zwijger waarin je aan den lijve ondervindt wat voedselondernemers dagelijks op hun bord krijgen. Op welke manier dragen ondernemers bij aan een beter voedselsysteem? Elke aflevering komen mensen aan het woord die zich elk bezighouden met ene ander onderdeel van het voedselsysteem. Kom langs en praat mee, want alle ingrediënten voor een avond vol toffe voedselverhalen zijn aanwezig. Ook leuk wanneer je zelf niet piekert een bedrijf in voedsel te beginnen!

Boter bij de vis #19
Vissen of gevist worden: hoe duurzaam en gezond is onze visserij?

Zoet en zout water hebben twee dingen gemeen: het is water, en er zwemt vis in. En die vis kunnen we eten. Maar hoe halen we die vis er uit? Met wat voor soort boten gebeurt dat? En welke rol speelt wetgeving in het dagelijks leven van de visser? We spreken met zoet- en zoutwatervissers en de mensen achter de regelgeving.

De Keukentafel
Aan de keukentafel gaan we in gesprek met vissers, ondernemers en de mensen achter de regelgeving. We spreken met Hendrik Kramer. Zijn boot is onderdeel van Masterplan Duurzame Visserij. Maar waarom is zijn boot duurzaam, en hoe ziet zijn leven op zee eruit? Daarna spreken we Koen Dil. Koen is eigenaar van het bedrijf Dilvis, waar hij handelt in zoetwatervis. Wie kopen zijn vis, en wat zijn de voordelen van zoetwatervisserij? Tot slot schuift Kees Verbogt aan. Bij het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit houdt hij zich bezig met regelgeving. Hoe werkt beleid in de praktijk?

Info
'Als Warme Broodjes' is in de Grote of Kleine Zaal van Pakhuis de Zwijger op Piet Heinkade 181 te Amsterdam van 19.30 tot 22.00 uur. Kaartjes kun je online via de website reserveren, de entreeprijs is €5,- en wordt rechtstreeks geïnvesteerd in één van de Food Battle-ondernemers.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Programma
2 februari 2018; 20.00uur: Als Warme Broodjes #20: Het is mooi gevleesd, Grote Zaal
11 december; 20.00uur: Als Warme Broodjes #19: Boter bij de vis, Kleine Zaal
8 november; 20.00uur: Als Warme Broodjes #18: Een kijkje in de keuken, Kleine Zaal
9 oktober; 20.00uur: Als Warme Broodjes #17: Robofood, Kleine Zaal
5 september; 20.00uur: Als Warme Broodjes #16: Bier en Vertier, Kleine Zaal
6 juni; 19.30uur: Als Warme Broodjes #15: Ice Ice Baby, Kleine Zaal
2 mei; 19.30uur: Als Warme Broodjes #14: Oude wijn in nieuwe zakken, Kleine Zaal
4 april; 19.30uur: Als Warme Broodjes #13: Met het bord op schoot, Kleine Zaal
7 maart; 19.30uur: Als Warme Broodjes #12: Haagse kost, Kleine Zaal
7 februari; 19.30uur: Als Warme Broodjes #11: Er brood in zien, Kleine Zaal
1 november; 20.00uur: Als Warme Broodjes #10: Boer zoekt Land, Grote Zaal
1 november; 19.30uur: Als Warme Broodjes #9: Pakjes en zakjes, Kleine Zaal
4 oktober; 19.30uur: Als Warme Broodjes #8: De jacht is geopend, Kleine Zaal
6 september; 20.00uur: Als Warme Broodjes #7: Gebakken lucht, Kleine Zaal
Dit artikel afdrukken