Dagelijks haalt het 'Food Rescue Team' bij de Amsterdamse AH het onverkoopbaar geworden voedsel op ('daarbij gaat het niet om producten die over de houdbaarheidsdatum zijn, maar bijvoorbeeld om brood van een dag oud of een net sinaasappelen waar één slechte in zit' , schrijft Out-of-Home Shops). Daarmee wordt een steeds wisselend drie-gangen menu bereid. Op deze manier hoeft er weer wat minder voedsel weggegooid te worden - volgens de FAO gaat jaarlijks 1,3 miljard ton voedsel verloren. Waarvan overigens maar een klein deel bij de retail (5%) en horeca (14%), schrijft Out-of-Home Shops.
Op 11 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Goed initiatief! Het is schokkend om te zien hoeveel er dagelijks in de containers van supermarkten wordt gegooid. Ik hoor steeds meer verhalen van mensen die hun eten verzamelen uit die containers (zgn. skippen). Dat klinkt taboe, maar dat zijn echt niet alleen verdwaalde hippies, maar ook mensen met een baan en gezin. Het is een grijs gebied, want is afval meenemen diefstal? Ik vind het in elk geval wel goed dat het geskipte eten niet in de afvalverbrandingsoven verdwijnt.