Antivoedselverspillingsrestaurant Instock slaat zijn vleugels uit naar het Buitenhof in Den Haag, meldt Out-Of-Home-Shops.
De tweede vestiging van Instock moet deze zomer zijn deuren op het Buitenhof openen en gaat ontbijt, lunch en diners serveren gemaakt van reststromen van AH-winkels. Instock was al enige tijd op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden en is zeer verguld met de nieuwe toplocatie.
'Oogst van de dag'
Het 'Food Rescue Team' van Instock haalt dagelijks de onverkoopbare restproducten op bij een aantal Amsterdamse supermarkten en verwerkt die tot maaltijden. Vier AH-trainees startten in 2014 met het concept in de vorm van een pop-up restaurant op het Westergasterrein. Sinds vorig jaar heeft het restaurant een permanente vestiging op de Czaar Peterstraat in Amsterdam.
Inspirator
Instock blijkt ook de inspirerende factor achter het Belgische overschottenproject Rekub van het duo Ellien Stinissen en Marijke De Jongh. Dat vertellen ze in een interview met Knack. Zo zorgde Instock ook bij Rekub voor de schakel met Albert Heijn.
Om voedselverspilling nog verder terug te dringen, bracht Instock recent het boek Instock cooking uit, met conserveringstechnieken, zoals inmaken, fermenteren, drogen en invriezen.
Fotocredits: 'Czaar Peterstraat 21', Instock via Facebook
Dit artikel afdrukken
'Oogst van de dag'
Het 'Food Rescue Team' van Instock haalt dagelijks de onverkoopbare restproducten op bij een aantal Amsterdamse supermarkten en verwerkt die tot maaltijden. Vier AH-trainees startten in 2014 met het concept in de vorm van een pop-up restaurant op het Westergasterrein. Sinds vorig jaar heeft het restaurant een permanente vestiging op de Czaar Peterstraat in Amsterdam.
Inspirator
Instock blijkt ook de inspirerende factor achter het Belgische overschottenproject Rekub van het duo Ellien Stinissen en Marijke De Jongh. Dat vertellen ze in een interview met Knack. Zo zorgde Instock ook bij Rekub voor de schakel met Albert Heijn.
Om voedselverspilling nog verder terug te dringen, bracht Instock recent het boek Instock cooking uit, met conserveringstechnieken, zoals inmaken, fermenteren, drogen en invriezen.
Fotocredits: 'Czaar Peterstraat 21', Instock via Facebook
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik heb ook begrepen dat AH een van de investeerders is.
De openingsdatum van het nieuwe restaurant op het Buitenhof 36 is vastgesteld op vrijdag 29 juli, meldt Instock in een persbericht vandaag.
Instock zet voedselverspilling op de kaart. Zeven dagen per week wordt er in hun restaurants een heerlijk ontbijt, lunch en diner gemaakt met producten die anders ons bord niet zouden halen. Dagelijks worden onverkochte producten van Albert Heijn en producenten opgehaald die nog aan alle voedselveiligheidseisen voldoen. Denk aan groente en fruit met een schoonheidsfoutje of vlees en vis waar een overschot van is.
Instock bestaat inmiddels 2 jaar en heeft al zo’n 150.000 kilo eten van de afvalbak gered. [..] In Den Haag zal chefkok Michael van Emmerloot de keuken runnen, met ondersteuning van head chef Lucas Jeffries.
Op vrijdag 29 juli heet locoburgemeester Baldewsingh Instock welkom in de stad. Tevens neemt Jan Ernst de Groot namens Ahold Delhaize het woord over voedselverspilling. Maurits Groen, ondernemer en oprichter van o.a. WakaWaka is uitgenodigd om te vertellen over de urgentie van klimaatverandering en de samenhang met onze voedselproductie- en consumptie. Er hangt een expositie van fotojournalist Kadir van Lohuizen. Hij laat met zijn serie ‘Where will we go?’ de nu al zichtbare effecten zien van klimaatverandering.