Gemiddeld krijgen Nederlanders iedere dag meer dan 30% te veel vrije suikers binnen. Vrije suikers? Dat zijn volgens het Diabetes Fonds alle toegevoegde suikers plus de suikers die van nature aanwezig zijn in honing, siropen, vruchtensappen en vruchtenconcentraat. Van nature aanwezige suikers in fruit, groente en zuivel vallen daar niet onder.

Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM, schrijft het Diabetes Fonds. “Mede hierdoor heeft inmiddels de helft van de volwassenen in ons land te maken met overgewicht en een verhoogd risico op diabetes type 2”, zegt Hanneke Dessing, algemeen directeur van het Diabetes Fonds. “Door mee te doen aan de Challenge worden mensen zich bewust van de hoeveelheid suiker die zij dagelijks consumeren. Bewustzijn is de belangrijkste stap om te werken aan een gezonde leefstijl”, aldus Dessing.

Het Diabetes Fonds trapte vanmorgen de tweede editie van de Nationale Suiker Challenge af met een gezond ontbijt in het stadhuis van Amersfoort. Benieuwd wat de Suiker Challenge met je kan doen? In het AD aandacht voor de ervaringen van twee oud-deelnemers.

Tijdens het congres Gezonde Innovatie gaan we het gesprek aan over suiker minderen in al zijn vormen. Onafhankelijke leefstijlinterventies, producten herformuleren, alternatieven voor suikerrijke producten. Koop hier je ticket voor het congres en praat mee.
Dit artikel afdrukken