Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Harold Oldenbeuving
Toch volg ik de redenatie van de redactie wel een beetje. @jopie, een gevulde koek met met witte bonen etc kan best, zie...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Wij willen vieze guacamole en zwarte pieten
Blijft jammer, nu zijn de supermarkten (over) vertegenwoordigd en één vleesverwerker! In Nl hebben we nogwel meer soorten...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Bedrijfsleven toch in gesprek met Kamerleden over voedselveiligheid
Als gast kun je dat toch helemaal niet controleren, hoogstens vermoeden!
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Frankrijk twijfelt: is huisgemaakt ('fait maison') te handhaven?
Even een gedachte over cijfers: Ik denk dat de cijfers (%) vertroebelen, echte commodity's zijn natuurlijk wereld handel. Maar...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Speculatie bepaalt de prijs van voedsel - toch?
Uit een Rabobank presentatie herinner ik met het volgende: "De wereldmarkt omvat 5% van de totale voedselconsumptie. De rest is...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Speculatie bepaalt de prijs van voedsel - toch?
Als je het ergens "wegdrukt" gaat het ergans anders weer "omhoog". En natuurlijk zijn er in de genoemde landen ook regels voor...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Wakker Dier: Rabo en ING wereldwijd topfinanciers megastallen
Waarom moeten we altijd denken in "of/of", kunnen er voor verschillende toepassingen / doelgroepen niet gewoon meerdere...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Absurd theater
@Dirk, dat begrijp ik wel en 99% van de lezers hier waarschijnlijk ook, maar toch zie ik steeds vaker dat dergelijke "feiten"...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Absurd theater
@Dirk, voordat "letterlijk ", ook echt als letterlijk wordt uitgelegd, er is nooit een gen van een oester in een kip geplant!...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Absurd theater
@Peter #6, ik drink ook wel verse rauwe melk, meestal in Zwitserland, maar dan weet ik dat de logistieke route van melken tot...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Opmerkelijk: Zwitserse super wil 100% ouderwetse melk
#1 @DickB, Je conclussies zijn altijd wel wat snel, dat je dit middel in Roemenie kunt bestellen zegt nartuurlijk helemaal NIETS...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
NVWA ontdekt illegaal antibioticum in veevoer en vlees
Persoonlijk denk ik dat alles wel bekend is (WUR, Blonk etc etc) om een vergelijk te maken, maar de conclusies worden vanuit...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Absurd theater
discussie speelt bijvoorbeeld bij K&K maaltijden ;-)
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Kant-en-klaar uit De Wilde Keuken
@Mark, laat ik het toelichten met een voorbeeld, sous vide runder lapjes, gaan in een K&K maaltijd, met groente en aardappelen....
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Kant-en-klaar uit De Wilde Keuken
@mark @wouter Die sous vide gegaarde component wordt dan niet meer als zodanig herkend, als ie gewoon weer op een bord of in een...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Kant-en-klaar uit De Wilde Keuken
@Mark, Daarom concentreren wij ons vooralsnog maar op alle niet retail markten! @Peter, Zoals je weet, voor recepten zijn er...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Kant-en-klaar uit De Wilde Keuken
Jammer dat het hier nu alleen over het bestek gaat, de essentie is mi dat kant en klaar ook gewoon lekker kan zijn!
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Kant-en-klaar uit De Wilde Keuken
Mag het ook gewoon uit Nederland? ;-)
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Kant-en-klaar uit De Wilde Keuken
Foodlog lezers met belangstelling voor (ouderen)zorgmaaltijd concepten, moeten maar contact opnemen, wij hebben een aantal...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Gastronomie moet ondervoeding ouderen tegengaan
Ik ken inderdaad maar één geval van een gegaard kip product dat bestraald werd (jaren '90), ohja en een verhaal uit het VK! Ik...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Je moet kip niet wassen
Vwb houten vs kunststof pallets, kan ik me nog iets voorstellen, hoewel dit uiteraard niet met het product in aanraking komt,...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
De VS willen het hout uit de kaas
Dit bewijst maar weer hoe ouderwets de US voedsel systemen zijn. In Ned (EU) werd "hout is fout" in de jaren '80 gepropageerd,...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
De VS willen het hout uit de kaas
Het gaat inderdaad nog steeds over gangbaar vs bio, maar het oude gangbaar bestaat al lang niet meer, er is veel geleerd en...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
'Biologisch is onduurzaam'
Weet iemand hoe / of dat gebruik in Ned ook zo ingeburgerd is?
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Je moet kip niet wassen
Hendrik, Dit is net als de discussie over de "gewortelde asielzoekers", politici praten steeds weer over een nieuw "pardon",...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Kippenkift: ‘stop met roepen’, zegt Leo Linders
Eens met Peter, maar Dick, ik blijf het te algemeen vinden, maar het genoemde onderzoek was dan ook een meta study. Ik blijf...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
'Biologisch is onduurzaam'
Dit is wel een "kort door de bocht" kop, verschilt dit niet per gewas, gebied etc etc?
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
'Biologisch is onduurzaam'
DickB citeerde van de website van de Alliantie Verduurzaming Voedsel. Dus ook niet van Dijkhuizen, maar al van ver daarvoor. Dus...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Dales hekelt opvattingen Dijkhuizen
@Jos @Irene, In mijn opinie en zie ook het citaat van DickB, heb je: a Verduurzamen, met alle aspecten en een afweging, soms...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Dales hekelt opvattingen Dijkhuizen
@Irene, de kunst (maar dus ook de moeilijkheid) van verduurzamen zit juist in beide, 2 soorten duurzaam lijken mij niet de...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Dales hekelt opvattingen Dijkhuizen
Hier gaan weer veel te veel zaken door elkaar! Deze lijn had maar een, opzichzelf al moeilijke vraag: Is dierwelzijns...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Dales hekelt opvattingen Dijkhuizen
Hendrik, Het jammere is dat destijds Monsanto begonnen is met de RoundUp Ready. Als de eerste commerciele GMO lancering tbv een...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Weiger jij eten met GMO's?
Lourens, het lijkt de Zwarte Piet discussie wel. Ookal nemen we een besluit, we durven er niet voor te staan en willen dan nog...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Weiger jij eten met GMO's?
@Liesbeth, dat zou in het kader van totale milieu effect (LCA), weleens kortzichtig kunnen zijn. tenzij je bedoelt minder...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Meer dierwelzijn is minder duurzaam
Bas, dat is een maatschappelijke trend: Wakker Dier, Bio, etc
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Nee Humberto, pluktomaatjes zijn niet bespoten
Vrijhandels akkoord of niet, in de meeste gevallen blijven er aanvullende z.g. Fytosanitaire maatregelen / afspraken, naast het...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Willen we chloorkip, bestraalde of geen kip?
@Dick B, Ik weet het niet zeker, maar ook de onderzoeks methoden e/o steekproefgroottes kunnen verschillen. Tijdens de Samonella...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Hoe OK is de 'Hollandse kip'?
N.a.v. de bijeenkomst in Almere gister wil ik op het begin van de discussie hieronder nog wel aanvullen dat: Individualized food...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Laten we het hebben over de veerkracht van ons eten
Mag ik in mijn levensmiddelen bedrijf nog wel ongedierte bestrijden? insecten lampen, lijmstroken, muizen dozen etc
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Dierenbeschermers tegen het eten van insecten
Over die essentie met je eens Dick, maar er gaan al zoveel "onwaarheden" rond die voor waar worden aangenomen, vandaar de...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Botermelk
"kipvlees 'hygiënisch' met chloor behandelen mag weer wel van ze", volgens mij mag dat in NL (EU) ook niet, wel in de USA.
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Botermelk
Waarom moet het in NL altijd als doom scenario's worden "gekopt"? Natuurlijk zullen er nog boeren zijn, maar het boerenbedrijf...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Heeft Nederland over 15 jaar nog boeren?
Volgens mij doen de meeste Food bedrijven al jaaaren aan duurzaamheid, al ver voor het een container begrip werd, alleen we...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Duurzaamheid spaart Unilever €350 mln kosten uit
Ik heb ooit wel eens gehoord, dat WHO / UN stoffen (antibiotica?) toevoegt aan het verstrekte water.
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Antibiotica: bevordert groei óók voor mensenkinderen
#35, Inderdaad, daar is ie weer: Comparatief voordeel en dus daar telen waar het het beste groeit.
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Echte Italiaanse tomatensaus - uit China
@Buurman #23, je stelt: "Consumentenveiligheid telt niet voor de gemiddelde producent,....." Als dat echt zo zou zijn hadden we...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Echte Italiaanse tomatensaus - uit China
@Ralph, wat mij opvalt aan het filmpje, is dat die producten met de wormen etc, buiten stonden, mij lijken deze dus bedoeld voor...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Echte Italiaanse tomatensaus - uit China
Zé, zeker mee eens! Ik zeg ook niet dat de controle op het controle systeem niet nodig is. echter specifiek die kosten zouden...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Slachtkosten te hoog voor kleine slager
Ik geloof ook niet dat die controle op controle betaald wordt door de slachter. De slachter betaald KDS, de controle daarop is...
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Slachtkosten te hoog voor kleine slager
Ik zag ook al beschuit in die vorm.....
Harold Oldenbeuving
10 jaar geleden
Gehakte haasjes 'kunnen niet'
‹ Vorige
1
2
3
4
5
Volgende ›