Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Giedo De Snijder
@Annechien: Relevante en terechte vraag. Naar mijn aanvoelen zitten op Foodlog mensen van goede wil. Of dat dit synoniem is...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Mega nee - en nu?
@erwin bouwmans: Ik ben het met je eens. De kloof en vervreemding kan enkel opgelost worden met dialoog. Daaruit ontstaat begrip...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Wetenschap en 'mega'
@Liesbeth: Of er in België zelfde tendens is naar megastallen, weet ik niet echt. Kom er in ieder geval online concreet niets...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Wetenschap en 'mega'
Ik wens te reageren op de "PS" van het artikel. Ik volg Dick's stellingen. Las gisteren resem tweets rond Huishoudbeurs in NL...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Wetenschap en 'mega'
"Verbindingen leggen tussen teelt en afzet is de aan Foodlog toebedachte rol bij HortiFair. En dit via een prikkelende...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Frisse kijk op Horti Fair
@przewalsky: Niet alleen in Portugal, eigenlijk heel het Iberisch schiereiland. De plant die je bedoelt, is de (wilde) kardoen....
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
De bonenprofessor (2) - reactie van een ondernemer
'Revenge of the farmers' doet me als (video)titel denken aan de Tweede Wereldoorlogverhalen die ik als kind te horen kreeg van...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Boeren in Lamborghini's
@Josien: Waarom blijven denken in sectoren? Waarom niet meer denken in termen van individuele ondernemingen/bedrijfsvoeringen?...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Van boerin tot slagerin
Er zijn in Vlaanderen ook dergelijke boerin-slagerin verhalen. Zie <a...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Van boerin tot slagerin
Viel net op het volgende: <a href="http://www.centreforstewardship.org.uk/oneplanetfood.htm">One Planet Food: food and...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Van boerin tot slagerin
Trouwens het 'super' fenomeen kennen wij niet zo in Vlaanderen. Je had/hebt nog wat (zelfstandige) buurtwinkels, speciaalzaken...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Van boerin tot slagerin
In die tijdsperiode kon je met bioproducten nog niet in supers terecht. Het aanbod van bio zat toen uitsluitend bij...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Van boerin tot slagerin
De winkel staat er nog, hij werd verkocht en fungeert nu al natuurvoedingswinkel onder dezelfde naam. Locatie: Dijlemolens...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Van boerin tot slagerin
Ergens eind jaren'80 richtten we met 10 (bio)boeren de eerste boerenwinkel in Vlaanderen op. We kochten een pand in Leuven,...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Van boerin tot slagerin
Ik kijk na wanneer die locatie beschikbaar is rond die periode
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Kent u ANDI?
@dick: Ik spreek enkel voor mezelf, weet niet hoe Nick/Steven en anderen erover denken. Hoor ik hier hopelijk wel. Wij zijn...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Kent u ANDI?
@Simone: Dat gaat voor het Vlaams FL-event niet nodig zijn. We zullen dan wat trager praten en geen moeilijke woorden gebruiken....
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Kent u ANDI?
@Simone: Ben jij bevallen? Dat was er de laatste keer echt niet aan te zien ;-) @Steven: Hoop dat je er geen probleem mee hebt...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Kent u ANDI?
@Dick: Wat mij betreft, maak er een apart item van. Een draadje ;-) Liefst een agenda en wie wil/kan komen, kan een voorstel...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Kent u ANDI?
Het dorp noemt Ellikom, deelgemeente van Meeuwen-Gruitrode. Als je het ziet zitten, kun je met de trein naar Wezemaal (bij...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Kent u ANDI?
Dat noem ik, aanmatigend, geen gras laten groeien waar geen gras hoeft te groeien. Kom op folks!!! Laat er ons voor gaan.
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Kent u ANDI?
Ik heb een goeie vriend, ex-geitenboer, die al jaren terug zijn stal herinrichtte tot bivakhuis. Proper en in orde. Er is een...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Kent u ANDI?
Wel, mijn beste Steven, je neemt me de woorden uit de mond. Toen ik met mijn mislukte preek (?) bezig was, overviel me ook de...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Kent u ANDI?
@Dick: Tuurlijk heb ik geen benul van historisch gevormde relaties. Ik zit nog maar een paar maanden op Foodlog. En ik hoef die...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Kent u ANDI?
Ik heb ernstig getwijfeld, en er lang over nagedacht, of ik nog zou reageren binnen de ANDI draad die zich moeiteloos...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Kent u ANDI?
@Liesbeth Oerlemans: "Iets zonder of met heel weinig voedingswaarde noem ik dan een lege calorie.Zal vast kloppen dat het geen...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Kent u ANDI?
Ik zit al een week te boeren als een dementerende koe (die niet meer weet hoe te herkauwen). ANDI-verhalen maken het er niet...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Kent u ANDI?
@Dick: Maak goed/gezond/... eten 1) makkelijk (bereikbaar, toegankelijk) 2) normaal 3) persoonlijk Punt 2) sluit aan bij je...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Afvallen - en dan?
Bij Stappaerts (1923) staat de zuurklaver bij de 'Groentegewassen van tweeden rang'. Gebruik: De knollen worden gekookt gebruikt...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Oca's voor de Lidl?
Voor mij was 2010 'het' voedseljaar, eentje dat me als een hoorn des overvloeds voedsel gaf voor lichaam … en geest. Dat...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
2010: uw hoogte- en dieptepunten uit het nieuws
@Steven: Mag da of mag da ni? Het mag ni! Ik heb jullie hierboven in een eerdere reactie al verwittigd. Ik ben momenteel...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Duurzame Kersttips
@Guillaume: Herve stinkers ... Foei! Zo benoem je onze enige AOC kaas niet. Trouwens: The red mould cheese is not exactly an...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Duurzame Kersttips
Ik ben een Kerstmis- en NiewjaarsavondHater. Ik smeek al jaren bij mij thuis om vanaf dat die kerstverlichting in de straten...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Duurzame Kersttips
@Wouter: Fair prices 4 fair products. Dat is het echte doel.
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Massa=kassa
Ik kan best ook aardig zijn ... Dus ik volg Jan Peter, 10% is 10%. Prima!! Tuurlijk kunnen het best aardige initiatieven zijn,...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Massa=kassa
@Jos Bakker: De multifunctionele boer dus ... Da's goed voor 10% of minder(?) van de boeren. Voor hen die het willen en...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Massa=kassa
Ik kan wel niet goed tellen, maar 20% moet perfect mogelijk zijn en 40% zou mooi zijn
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Massa=kassa
@Wiebren: "Ik denk meer 2.0, maar morgen zie ik dat bij ons nog niet gebeuren :-(" Jij beleeft het intern. En ik ga wellicht...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
We're the champions - duurzaam naar de haaien
@Liesbeth: http://www.fairebel.be/Fairebel-heeft-Luxemburgse-origine.html
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
We're the champions - duurzaam naar de haaien
@Nick: Ik gebruikte kaas om 'iets' anders te zeggen ;-) En BTW, kaas, brood en wijn zijn weliswaar cultuur, maar je hoeft...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Nu bewezen: linolzuur is niet gezonder
@Arjan: "Hoe natuurlijker ons voedsel geproduceerd wordt, hoe beter het voor ons is" + hoe minder bewerkt, hoe beter. Bijv....
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Nu bewezen: linolzuur is niet gezonder
Contradictions between being a food critic and someone who cares about poverty and nutrition http://twurl.nl/5eld1k
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Boeren moeten gewoon ondernemen
@Melchior Meijer, @Hendrik J. Kaput: Jullie laatste reacties hier zijn 'spek naar mijne bek';-)
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Onderzoek: hoe aten mensen in de jaren '60/'70?
@Steven: Allemaal mooi, wat heeft Monique & C° daaraan?
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Boeren moeten gewoon ondernemen
Mooi, als 't één het ander niet uitsluit, want het is wezenlijk. Hoor de schrijnende toestanden maar.
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Boeren moeten gewoon ondernemen
Ik word droevig van het onbegrip, gebrek aan betrokkenheid, de kloof tussen wie voedsel produceert en wie het mag/kan opvreten....
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Boeren moeten gewoon ondernemen
Link is niet helemaal relevant, maar pas het toe op bovenstaande. Snappie?
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Boeren moeten gewoon ondernemen
Lees net op Twitter: Local food co-op grew organically: Families pool funds to get deals with natural food buying club...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Boeren moeten gewoon ondernemen
Tuurlijk moet er van alles kunnen en het zal ook wel 'effe' werken. Maar wees niet naïef. Tussenschakels zijn niet steeds...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Boeren moeten gewoon ondernemen
Denk je dat ik geen medeleven heb????? Of bedoel je dat het geen kwaad kan dat de consumenten eens medeleven betonen? Tweede...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Boeren moeten gewoon ondernemen
‹ Vorige
3
4
5
6
7
Volgende ›