Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Giedo De Snijder
@Boy: Klopt. "Niemand contesteert het, de versterking van de hygiënemaatregelen voor melk vertaalt zich in een verarming van...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Veilige rauwe melk
Ik ga een groot geheim verklappen. Hou het stil ;-) Ik drink nooit melk. De keren dat ik in mijn leven melk heb gedronken, kan...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Veilige rauwe melk
@Hendrik J. Kaput: Wat blijft er vandaag nog over aan rauw in rauwe melk? Je kunt vandaag de (vereiste) hygiënemaatregelen op...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Veilige rauwe melk
Wie is vragende partij om te homogeniseren en standaardiseren? Ik alvast niet.
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Veilige rauwe melk
Waarom zit iedereen in het zuivelwereldje nog te pasteuriseren als er zoiets als pascalisatie en Pure Pulse bestaat? Technieken...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Veilige rauwe melk
Uit de commentaar die El Dragón op de site 'Fair Food Fight' levert op bewust interview met Pollan: "Reforming Big Ag into Big...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Michael Pollan & Super Walmart
@Steven: Ken je de naam van de jongedame van de Colruyt in het panel?
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
België: Colruyt is duurzaam
Allez, we gaan weer miereneuken. Weigeren niet, neen. Opleiden misschien wel als ze niks met (bio) voeding hebben. Of zou het...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
België: Colruyt is duurzaam
@Nico: Ik denk dat ik weet wie je bent. Met een voornaam alleen bestaat natuurlijk de kans dat ik de bal toch missla, maar dat...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Leuven 11 juni, Vlaams-Hollandse Food Revolution?
Haar duurzaamheidsimago heeft Colruyt vooral gekregen met haar BioPlanet supermarkten. Het moet gezegd dat op vlak van...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
België: Colruyt is duurzaam
Ik had al enkele zaken opgesomd op http://vlaamsfoodlogevent2011.wordpress.com/programma/ - Achelse Blauwe (blauwgeaderde kaas)...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Leuven 11 juni, Vlaams-Hollandse Food Revolution?
@Dick: "Dat zou zomaar eens een goed idee kunnen zijn." De lol of het charta?
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Leuven 11 juni, Vlaams-Hollandse Food Revolution?
@Nico De laatste (producent van "echte" Brusselse kaas) deed het licht uit op 1/1/2008. Zie het FL-draadje...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Leuven 11 juni, Vlaams-Hollandse Food Revolution?
Kunnen jullie iets met deze informatie? Founded in 1981, the Farming Systems Trial (FST) is America’s longest running,...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Biologisch is wél slimmer
Ik volg je @Nick, maar er zijn ook praktische overwegingen. Je kan met dat aantal niet overal terecht, op deze manier blijf je...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@Nick: Zeul maar vanuit Brussel. Budget is er genoeg. We delen de kosten. BTW, hebde gij iets tegen goeie Italiaanse kost? Wat...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@Nick: Tof dat je komt. Blijf je 's avonds eten? Zie je 't zitten om wat persaandacht te veroorzaken in Vlaanderen? Jij hebt wel...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
Al wat je wilt weten over de Vlaamse Foodlog bijeenkomst op 11/6 (Leuven). Site still in beta, maar dat zijn we zelf ook, niet?...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@Guillaume: Goede tip wat betreft die tijdelijke site. Ik heb met Steven en Dick overlegd. Begin volgende week komt die site...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@Steven: Amaai, mijne jong. Je bent in goede doen. De lentezon doet je deugd. "Dit zijn de twee ‘modellen’ waarmee we in...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Biologisch is wél slimmer
#Guillaume: Waarom zijn (pre)gepensioneerden zo ongeduldig? ;-) Morgenavond hebben Steven en ik afgesproken de organisatie nog...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@peter1: Waarom niet in de verhouding van het totaal aantal foodloglezers? Het spel moet gespeeld worden op een manier dat wij,...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@Lieve: Ik ken Tom. Zaten zelf 2 jaar mee in zijn CSA-verhaal. Morgen heb ik weer contact met Steven, want die heeft thuis geen...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
Een zondagse opwelling: Het Vlaams Foodlog event valt in het Pinksterweekend. Ik had er nog niet bij stilgestaan, maar...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@robin: En als ik een koe was, dan kon je me melken
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@robin: Bedankt voor de tips. Ga jij ook wachten tot het laatste moment?
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@Guillaume: "verse pistolets met préparé ook wel gemoemd: ‘gekapt’" Préparé is geen 'gekapt'. Wij zeggen 'Americain...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@petra: De uitnodiging geldt voor alle Foodlog lezers, Nederlanders en Vlamingen. In de zaal kan ruim 50 personen aan tafeltjes...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
8 à 10.000 da's nie te geloven. Dat is een gemiddeld Vlaams dorp vol. Dat krijgen we in 't Sportpaleis van Deurne (Antwerpen)...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@Dick: Hoeveel Vlamingen zitten er volgens jou op Foodlog??? Heb je geen e-mails, zodat ik ze kan wakker schudden? Zelfs Nick...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@Guillaume en @Hendrik J. Kaput: Jullie komen toch ook!!!
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@wouter: ging over vraag 3 ;-)
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@wouter: bij Dick?
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@peter, @wouter: en het antwoord op de 3 vragen? ;-)
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Het Grote Vlaamse Foodlogevent - 11 juni Leuven
@Hendrik J. Kaput: Ter info: Ik ken niks van urbanisatie e.d. Kwam het volgende vandaag tegen. Ken je het boek 'Urbanism in the...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
De illusie van stadslandbouw
@Guillaume: "Unilever kippensoep voor het plebs, en de betere klasse die naar Italië op cursus gaat om te ‘leren’ hoe...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
De illusie van stadslandbouw
@Herman Mertens: "Kunnen jullie de aanwezige collectieve kennis op Foodlog een praktische vertaling geven ... een concrete...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
De illusie van stadslandbouw
@Josien's reactie op stelling 2: "??Oil is toch een voorbeeld van waar *níet zelfvoorzienend zijn* eigenlijk al best lang goed...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
De illusie van stadslandbouw
Sorry, Seymour's book verscheen in 1976, da's 35 jaar terug.
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
De illusie van stadslandbouw
Voor mij mag The Food Revolution best met romantiek benaderd worden als dit mensen helpt zich (waardevol) te verbinden met...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
De illusie van stadslandbouw
@Guillaume zegt het veel duidelijker en scherper dan mijn povere pgong: "En zolang de promotie van ‘duurzaam’ gebaseerd is...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Gewone mensen doen niet duurzaam
@Dick: Wat in hun straatjes past, blijven pleisters op een houten been in 't kader van de grote problematiek. Ik verwijs naar...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Gewone mensen doen niet duurzaam
Daar waar The Food Revolution is begonnen, is ze ontstaan uit nood, uit economische overwegingen, met de bedoeling zelfredzamer...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Gewone mensen doen niet duurzaam
@Simone: Ik wou ook al reageren op die te-kort-door-de-bocht conclusies rond Steel die hier zijn getrokken. Het is immers...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Wat is dat - die 'Food Revolution'?
@van Breukelen: Gaat deze draad dan niet over The Food Movement, Food Revolution?
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Wat is dat - die 'Food Revolution'?
Ik heb het tuinieren nog met de paplepel binnengekregen, al was ik daar toen niet zo gelukkig mee. Grootvader was perkozenboer...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Wat is dat - die 'Food Revolution'?
Misschien leren we als het te laat is dat op het ogenblik dat we nog de keuze hadden ‘What ‘s in it for both of us‘ een...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Wat is dat - die 'Food Revolution'?
@jan peter: Je geeft aan wat er dan wel moet gebeuren. Goesting of niet ;-) Is er een andere weg? I am afraid not. Boer sta niet...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Mega nee - en nu?
@james Pott: Onbekend is onbemind @jan Peter: Er is geen boer die een consument ziet of spreekt @Dick: Revoluties ‘market’...
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Mega nee - en nu?
@Annechien: You're welcome. En op z'n Ollands: Kom op meid! Go for it!
Giedo De Snijder
13 jaar geleden
Mega nee - en nu?
‹ Vorige
2
3
4
5
6
Volgende ›