Begin dit jaar deden we een voorzet binnen een draad op Foodlog: laten we eens een foodlog-bijeenkomst in La Douce Flandre organiseren.
Bij wijze van het jaar met goede voornemens aan te vatten. "Ja, leuk!" waren enkele reacties.

Voor heel wat lezers op Foodlog hoort de site bij hun leven als boodschappen doen. Voor de ene is het een plezant tijdsverdrijf, voor de andere is het als een opdracht, maar we doen het wel allemaal. Niet de beste omschrijving, maar je begrijpt het punt.
Nick Trachet, Steven Schepers en ikzelf mailden wat over en weer. Voor Nick moest het vooral niet gaan over de wereld verbeteren. Ok, fair deal.
In deze draad uit oktober 2010 vonden bovenstaande zielen elkaar al een keer eerder onderweg.
Het ging er over roodbacteriekaas, open debat (tegensprekelijk debat) als niet het sterkste punt van Vlamingen, 20% Vlamingen die foodlog bezoeken etc ...
En ook nog Nick die ongegeneerd ons Vlaamse Nickileakswachtwoord online smeet:
"Giedo: tijd voor een geheime vergadering! contacteer mij off line (wachtwoord: 'mais quand les lapins se désolidariseront-ils?')"

Het zij zo. We hebben met zijn drieën wat over en weer zitten mailen over locaties, mogelijke bezoekjes etc ... maar kwamen er niet echt uit en lieten de idee schijnbaar los.
Giedo en Steven hebben elkaar ondertussen nog eens tussen pot en pint ontmoet. We willen het in eerste instantie bescheiden houden, bescheiden volk als we zijn. Maar willen foodloggend Vlaanderen en Nederland uitnodigen op zaterdag 11 juni af te zakken naar Leuven.

Hoe zien we het?
De bedoeling is om daar gebruik te maken van een zaal in het Oratoriënhof. Leuven is één van de oudste universiteitssteden in West-Europa en bevindt zich op een 20 km van Brussel. Iedereen is welkom vanaf 12:00u. Er wordt gezorgd voor Vlaamse hapjes en tapjes. 's Avonds kunnen we op het gelijkvloers in een trattoria terecht voor good food. Niet Vlaams, maar eerlijk en betaalbaar Italiaans, bereid door Vlaamse Italianen. Een typisch Vlaams compromis om de organisatie voor elkaar te krijgen met de minste 'rand'problemen.In de zaal is aangenaam ruimte voor 40-50 personen. Het avondmaal (rond 18:00 à 19:00u) kan ter plekke individueel worden afgerekend en laat toe dat ieder zijn menu kan kiezen.
Zelf stellen we geen agenda voorop. Voor ons gaat het in eerste instantie over het ontmoeten van mensen die zich om een of andere reden betrokken voelen bij Foodlog en die elkaar eens offline willen ontmoeten. Anderzijds beseffen we dat het een geschikt ogenblik is om terug te blikken op 5 jaar Foodlog en te kijken naar wat Foodlog voor de toekomst in petto heeft.
Daarom hopen we via jullie reacties te vernemen of er al of niet een agenda dient vooropgesteld en zo ja, wat dan de relevante items moeten worden.
Dus laat jullie eens goed gaan ...

Wie graag deelneemt aan dit event, wordt verzocht een mailtje te sturen naar giedo@mycelium.be en antwoord te geven op volgende vragen:
1) Met hoeveel personen wens je deel te nemen?
2) Wens je je gebruik te maken van het avondmaal? (reservatie is noodzakelijk)
3) Zoek je overnachting?

Giedo & Steven
Dit artikel afdrukken