Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Giedo De Snijder
Dick ... het verhaal van het CNRS is natuurlijk geen flauwekul. Dat stel ik ook niet in mijn blog. Er is al een alternatief...
Giedo De Snijder
3 maanden geleden
De schimmels voor de camembert en roquefort zijn bijna op
De albino in de kaaswereld
Giedo De Snijder
3 maanden geleden
De schimmels voor de camembert en roquefort zijn bijna op
Kardoen ... Cynara cardunculus. Een vergeten groente. Vroeger een gangbare teelt bij ons in Vlaanderen. De teelt wordt...
Giedo De Snijder
6 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Kardoen
Ook dit hadden we van ver zien aankomen en kunnen weten. Waar gaat Friesland Campina binnen enkele jaren met haar ongebreideld...
Giedo De Snijder
8 jaar geleden
De Chinese zuivelsector leert en verandert snel
Ja, boeren en buren ... Ze rijzen als paddenstoelen uit de grond. De ideale bijverdienste voor een ondernemende Burger ... Als...
Giedo De Snijder
8 jaar geleden
Boeren & Buren komt naar Nederland
#8 ... een ander verhaal voor een ander clientèle??? Hoe kan dit nu een ander verhaal zijn? Geitenkaas eet je niet per kg....
Giedo De Snijder
8 jaar geleden
Echte Normandische brie met Hollandse melk?
#2 Dick ... ik geloof mijn oren niet. Die zogenaamde rolletjes zijn bûchettes en komen als worsten uit een vulbus. Als je geluk...
Giedo De Snijder
8 jaar geleden
Echte Normandische brie met Hollandse melk?
Die “typische” ongebreidelde productiedrang in Nederland om minstens heel de EU en liefst heel de wereld te voorzien van...
Giedo De Snijder
8 jaar geleden
Echte Normandische brie met Hollandse melk?
Als reactie op #2 & aanverwanten ... Economische welvaart werd bewerkstelligd door het zich verzekeren van goedkoop voedsel....
Giedo De Snijder
8 jaar geleden
Boeren kunnen niet overleven met vrijhandel
Ik heb het artikel in Le Monde ook gelezen. Ik ben dan wel geen bioloog, laat staan een microbioloog, maar ik heb wel wat...
Giedo De Snijder
9 jaar geleden
Heel verschillende kaasschimmels delen dezelfde genen
Als je (biologische) landbouw louter via rekensommetje bekijkt en niet rekening houdt met het volledige plaatje, dan krijg je...
Giedo De Snijder
9 jaar geleden
Vlaamse boeren tegen 'waanzin' vergroening
Even een rekenoefening. - Kanttekening 1 - het potentieel Uit 1 liter melk komt er 140g camenbert of 7,14 l voor 1 kg camenbert...
Giedo De Snijder
10 jaar geleden
De enige echte Camembert stopt ermee
#60 Verbod? Veel gelobby om het zover te krijgen door grote spelers, maar geloof me: The revolution will not be pasteurized ......
Giedo De Snijder
10 jaar geleden
De enige echte Camembert stopt ermee
Feedback op #57 Vandaag niet meer. Ik moet naar Peter Jens mijn laatste kaasexperiment laten proeven ;-) Is die info rond...
Giedo De Snijder
10 jaar geleden
De enige echte Camembert stopt ermee
Feedback op reactie #34 Moest ik dit jaar geen zestig (pfff …) worden maar 40, dan zou ik interesse hebben, mits een partner...
Giedo De Snijder
10 jaar geleden
De enige echte Camembert stopt ermee
Kort gezegd ... In gekoelde melk (< 5° C) liggen de melkzuurbacteriën te slapen en ontwikkelen zich bijgevolg niet, in...
Giedo De Snijder
10 jaar geleden
De enige echte Camembert stopt ermee
Oei, oei ... ik zie nu pas dat mijn tussenkomst gevraagd wordt. Als Vaming kan ik daar niet aan weerstaan. Ik begin eraan, give...
Giedo De Snijder
10 jaar geleden
De enige echte Camembert stopt ermee
Tuurlijk kan dat niemand van boeren verwachten. Net zo min dat melkboeren 7 dagen per week tweemaal daags hun koeien melken (en...
Giedo De Snijder
10 jaar geleden
De enige echte Camembert stopt ermee
Met humane mest moeten we niet meer naar de apotheker, dan krijgen we preventief alle soorten medicatie mee in onze...
Giedo De Snijder
10 jaar geleden
Bestaat vegetarische landbouw?
@Hans ... ik zou het niet beter kunnen verwoorden ;-) @Niels ... In plaats van zoals gewoonlijk altijd een vraag te stellen voor...
Giedo De Snijder
10 jaar geleden
Unilever lanceert duurzaamheidscampagne 'Project Sunlight'
Je kan van de Italianen zeggen wat je wil, maar ze kunnen hun spullen grandioos verkopen. De zon schijnt en de mozarella vliegt...
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
De grootste mozzarellafabriek staat straks in België
Business as usual en een horde (verslaafde) kookprogrammakijkers die onder het excuus zo weinig tijd te hebben probleemloos geld...
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
Micro-tuinieren wordt groot
Oeps!!!! Ik kan niet tellen: 27 x 12 = 324
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
Hoeveel dieren slachtte Nederland in 2012?
Dan doen wij het nog beter ;-(( Zie Per maand 27 miljoen dieren naar Belgische slachthuizen
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
Hoeveel dieren slachtte Nederland in 2012?
Hendrik, fijn om je te horen! Het zaad (bio) koop ik al jaren via de gezamelijke aankoop van VELT (Vereniging voor Ecologisch...
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
Zuiver zaad of een boevenstreek?
Ik zal een mailtje sturen naar Louis De Bruyn, voorzitter van de Werkgroep Eigen Zaadteelt, met de vraag hier commentaar te...
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
Zuiver zaad of een boevenstreek?
Gunter publiceerde een blogpost op 9/3/2013: Releasing creativity: How to secure that innovation in business help transform...
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
Gunter Pauli: “kinderlijke fantasie kan ons redden”
Bekijk zeker de voordracht die Gunter op 7/12/2011 hield aan de UHasselt over hoe die blauwe economie in Limburg kan worden...
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
Gunter Pauli: “kinderlijke fantasie kan ons redden”
@Dick ... Limburgse boerenkaas ...?! Nog meer kaas van het Gouda-type op de markt? Het gros van de Nederlandse boerenzuivelaars...
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
Vlaamse melkveehouders 'drooggezet'
Danone en Campina laten Vlaamse melkveehouders vallen
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
FrieslandCampina een 'heler'?!?
Zou het INBO in al haar wetenschappelijkheid vergeten zijn de jagers te briefen dat een everzwijn iets anders is dan een groot...
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
Belgische zwijnen zijn jagers te snel af
Alle kaastypes ontstonden te wijten aan de unieke beperkingen opgelegd door het klimaat en de menselijke inspanning om de...
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
Kaas: al 7.500 jaar
@Hans Alberts Aansluiting zoeken bij bestaande initiatieven is niet zo evident als het lijkt. Ik kan er van meepraten ;-( Ik...
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
Lokaal eten - een burgerinitiatief
Hendrik, mijn twee oudste kinderen hebben van in de papschool tot ergens in hun middelbare school Steineronderwijs gelopen. Je...
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
Kunnen kabouters pragmatisch zijn?
Begin jaren '70 stopte ik mijn scheikunde opleiding aan de universiteit. Ik kon me gevoelsmatig meer vinden in de (organische)...
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
Kunnen kabouters pragmatisch zijn?
De Waarheid is een Koe, schreef de Kabouter Roel van Duyn in 1982. een pleidooi voor een kleinschalige, op menselijke maat...
Giedo De Snijder
11 jaar geleden
Kunnen kabouters pragmatisch zijn?
@Josien: De vraag in het artikel hierboven was/is: "Wat gaat 'u' doen?" Mijn eerlijk antwoord was: "Ik overweeg te verhuizen...
Giedo De Snijder
12 jaar geleden
Hoe eten de nieuwe armen?
@Josien ... woon je daarom in Portugal in een vergeten gat?
Giedo De Snijder
12 jaar geleden
Hoe eten de nieuwe armen?
"Hoe gaan de steeds minder welvarende Nederlanders om met de stijgende voedselprijzen?" -> Ik kan er me best wel iets bij...
Giedo De Snijder
12 jaar geleden
Hoe eten de nieuwe armen?
@Wouter: Dat noemt men CSA of Community Supported Agriculture. Je betaalt voor een jaar en lukken de oogsten, dan geniet je mee...
Giedo De Snijder
12 jaar geleden
Hoe eten de nieuwe armen?
Steven merkt terecht op: …niks mis mee wanneer je loon naar werken en sociale waardering terugkrijgt. Niks zo rustgevend en...
Giedo De Snijder
12 jaar geleden
Mark Bittman: weg met de chef, eer de boer
Wat de redenen ook zijn, het is speculatie met enorme maatschappelijke gevolgen. Die speculatie is ongehoord, wat mij betreft...
Giedo De Snijder
12 jaar geleden
'Graanprijzen niet door biobrandstoffen opgedreven'
Een deontologische code voor marketeers? Of is die eral, maar vegen ze er hun reet aan?
Giedo De Snijder
12 jaar geleden
Marketingafdelingen neppen voedseletiketten
@Peter: Wat mij betreft mag je meer van die poëtische links posten. Het gaat door merg en been ... Het vet is van de soep,...
Giedo De Snijder
12 jaar geleden
Michael Klare voorziet onrust en geweld
Uit het artikel op de independent.co.uk: "The dairies say they have no option but to pass on steep falls in the global price of...
Giedo De Snijder
12 jaar geleden
Britse retail: Jamie Oliver snapt niets van melk
En dan moet 2015 nog komen. Het moment dat het begrip melkquotum uit het woordenboek wordt geschrapt.
Giedo De Snijder
12 jaar geleden
Britse retail: Jamie Oliver snapt niets van melk
Ik heb er eentje in de familie die voor zijn doctoraat vier jaar zocht om die stikstofbinding bij rijst voor elkaar te krijgen....
Giedo De Snijder
12 jaar geleden
Graan dat z'n eigen kunstmest maakt
@Melchert Je #35 geef ik een +1
Giedo De Snijder
12 jaar geleden
(Geen) Food Revolution in Amersfoort
@Marcel: Ik ken je van haar noch pluimen. Ik weet niet waarvoor je staat. Het is nooit mijn intentie geweest je bewust van iets...
Giedo De Snijder
12 jaar geleden
(Geen) Food Revolution in Amersfoort
Allez, Marcel, nu zijn we al met twee. Antwoordt eens op de vragen ipv met algemeenheden af te komen, waarin een kat haar...
Giedo De Snijder
12 jaar geleden
(Geen) Food Revolution in Amersfoort
1
2
3
Volgende ›