Geen enkel restaurant zit nonstop vol. Er zijn altijd tijden en dagen waarop het rustiger is. "Best gek dan eigenlijk dat een gerecht op een drukke zaterdagavond net zo duur is als op een rustige dinsdagmiddag," zegt de Rotterdamse startup Restoranto in een persbericht.

Restoranto, al bekend van de optie om overschietend restauranteten tegen gereduceerde prijzen af te halen, ontwikkelde een algoritme dat real-time de prijs van een gerecht aanpast, afhankelijk van vraag en aanbod. Dynamic pricing dus, via een app. Kost een steak op prime time in een volle zaak €14, anderhalf uur later is dat de helft. De korting kan, afhankelijk van het gekozen moment, oplopen tot wel 70%.

De aangesloten restaurants geven hun minimumprijs door en vanaf dat moment bepaalt de app de prijs. Ook als een gerecht over is, wordt de prijs automatisch aangepast.

Op deze manier kunnen restaurants hun bezettingsgraad verbeteren en komt uit eten voor restaurantgangers met een smalle beurs meer binnen bereik. Volgens Restoranto levert deze manier van dynamic pricing ook een bijdrage aan het verminderen van voedselverspilling. Dat is overigens een ander slimmigheidje waarmee Restoranto al wat langer aan de weg timmert: vooraf je bestelling doorgeven. Dan kun je zelfs in je korte lunchpauze gewoon lekker tafelen.Restoranto - Dynamische Kortingen Bij Restaurants - Bespaar Tot 70% ?
  • Deel
Druk af