Sinds 1979 is het op 16 oktober Wereldvoedseldag. Op deze door de Verenigde Naties vastgestelde internationale dag staat voedsel centraal en wordt er wereldwijd aandacht voor voedselzekerheid in de wereld gevraagd. Elk jaar heeft een ander thema. In 2017 is dat voedsel en migratie.

Ede organiseert in het kader van Wereldvoedseldag op zaterdag 14 oktober het World Food Day Festival Ede. Het festival geeft je een exclusief kijkje in de keuken van de regio Ede. De centrale locatie van World Food Day is de Mauritskazerne op het Kazerneterrein. Met excursies, een streekmarkt, workshops, talkshows en een kinderprogramma is er voor ieder wat wils. Bekijk hier het volledige programma.

De toegang tot het evenemententerrein is gratis. Hier is de streekmarkt en een uitgebreid randprogramma met allerlei activiteiten. Ook alle talkshows zijn gratis te bezoeken, reserveer wel van tevoren een ticket. Voor workshops, films en excursies betaal je €5,- per ticket. Kopen en reserveren van de tickets kan via de programmapagina’s.

In Ede vindt het landelijke evenement plaats, maar ook op andere plaatsen in Nederland zijn evenementen te vinden rondom Wereldvoedseldag. Bekijk hier de agenda.

Informatie
Data en tijden: Zaterdag 14 oktober 2017 van 11.00 tot 20.00 uur.
Kosten: Toegang gratis. Workshops, films en excursies €5,-
Locatie: Mauritskazerne, Nieuwe Kazernelaan 2, 6711 JC Ede
Dit artikel afdrukken