De markt vraagt om gezondere producten, met minder of geen suiker en zout. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de producten moet daarbij hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter allerlei problemen naar boven.

De volgende onderwerpen komen aan de orde tijdens de workshop zout- en suikerverlaging: functies van zout en suiker in voedingsmiddelen, de gevolgen van verlagen of verwijderen van zout en suiker uit een product, zout- en suikervervangers, effecten van de toepassingen van zout- en suikervervangers, de effecten van zout en suiker op de gezondheid en de effecten van zout- en suikervervangers op de gezondheid.

Kom je als productontwikkelaar, category manager, voedingskundige of marketeer niet helemaal uit de aanpassing van jouw receptuur? Kom dan naar de HAS Hogeschool om deze workshop te volgen. Je kunt de verworven kennis direct toepassen op jouw eigen producten of productcategorieën.

Na afloop van de workshop ontvang je een bewijs van deelname van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen.

Kijk op de website voor meer informatie.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Informatie
Datum: Donderdag 26 september.
Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur.
Locatie: Onderwijsboulevard 221, 5223 DE ’s-Hertogenbosch.
Inschrijven: Klik hier om je in te schrijven.
Prijs: €560,85 inclusief cateringarrangement en digitaal lesmateriaal.
Dit artikel afdrukken