Nog onduidelijk
Wij vroegen het WNF vanavond of Clay de uitspraken niet gedaan heeft. Het WNF geeft aan dit nog uit te zoeken. Op de vraag of Clay op de hoogte is van de reactie van het WNF antwoordde het WNF bevestigend. De organisatie benadrukt bovendien niet alleen namens het Nederlandse Wereld Natuur Fonds (WNF) maar namens het WWF te reageren in zijn afwijking van de al dan niet foutief opgetekende uitspraken van Clay. Op dit moment worden de in het Nederlandse gestelde uitspraken voor Clay vertaald opdat duidelijkheid kan worden verschaft over zijn daadwerkelijke uitspraken.
Ook vorig jaar speelden reeds onduidelijkheden over uitspraken van Clay. Ook toen zouden ze door de vakpers verkeerd geïnterpreteerd zijn. Net als nu speelden ze nog geen rol in de algemene pers.
Toegevoegd 21/10/2015, 12:16h: een eerdere lezing van Clay, waaruit blijkt dat hij uitgaat van een groeiende vraag naar vlees dat daarom efficiënter geproduceerd moet worden.
Fotocredits: Jason Clay, still, TED
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Iedereen die eens eens op een vleeskuikenbedrijf wil komen kijken is van harte welkom!
Dank Anton #8, we hingen 'm zojuist aan het stukje.
Aantal weken geleden in een plofkippen stal mogen kijken. Moet je ook een keer doen Dick Belderbos 6#. geen gebruik van anti biotica (willen de engelse en duitse supermarkt ketens niet), Kippen sterfte op 4% dus al aardig op weg, O en alle kippen konden nog lopen werden de volgende week geslacht. Tevens vrij van salmonella. Mest wordt verband en dus omgezet in duurzame energie (zonde van de mest al je het mij vraagt) Heel mooi stukje vlees voor een bodemprijs en de kippenboer mag er ook nog eens wat aan verdienen. Dit wil 99% van de consumenten, dus leg mij dat maatschappelijke belang eens uit.
Waarschijnlijk zit zijn presentatie op dezelfde lijn als eentje die hij eerder gaf bij Biomin
http://youtu.be/jCTvRA0Mh6M?t=40m30s
Voor mij maakt dit vooral duidelijk dat NGO's zeer verdeeld zijn op mondiaal niveau, ook al dragen ze dezelfde naam. Ik heb mensen van WWF UK ook wel eens dingen horen zeggen waar WWF Nederland anders over zal denken. Clay is aardig bekend en is een graag geziene NGO spreker in de industrie. Hij wil samen met de industrie over oplossingen nadenken, in plaats proberen af te breken.
Dick, met alle respect: daar is ook in de meest intensieve houderijvormen prima mee om te gaan. Ik zal je iets verklappen wat je nog niet weet. Wij hebben hier wat meer met campylobacter besmet vlees dan in Denemarken omdat wij een andere wet hebben dan zij. Dat leidt ertoe dat handige handelaren het daar afgekeurde hierheen halen (want hier mag het wel) en die besmetting verspreiden (die kleine buggers zijn watervlug en zitten voor je het weet overal). Maf hé? Dit lees je niet in de krant of in boeken.
Dat soort dingen hoor je als met lieden uit de kippenindustrie spreekt. Niet verder vertellen, dat ik het hier vertelde natuurlijk.