Afgelopen weekend tekenden Boerderij en het Oostenrijkse bedrijf Biomin uitspraken op uit de mond van de internationale WWF official Jason Clay. Foodlog berichtte daarover. Vandaag reageerde het WNF met een beeld dat geheel tegengesteld lijkt aan de uitspraken van Clay. Volgens de opgetekende uitspraken zou een kip gehouden in hoogproductieve systemen en verder geoptimaliseerd op vleesaanzet de juiste weg zijn om de vleesproductie in de wereld te verduurzamen.

Nog onduidelijk
Wij vroegen het WNF vanavond of Clay de uitspraken niet gedaan heeft. Het WNF geeft aan dit nog uit te zoeken. Op de vraag of Clay op de hoogte is van de reactie van het WNF antwoordde het WNF bevestigend. De organisatie benadrukt bovendien niet alleen namens het Nederlandse Wereld Natuur Fonds (WNF) maar namens het WWF te reageren in zijn afwijking van de al dan niet foutief opgetekende uitspraken van Clay. Op dit moment worden de in het Nederlandse gestelde uitspraken voor Clay vertaald opdat duidelijkheid kan worden verschaft over zijn daadwerkelijke uitspraken.

Ook vorig jaar speelden reeds onduidelijkheden over uitspraken van Clay. Ook toen zouden ze door de vakpers verkeerd geïnterpreteerd zijn. Net als nu speelden ze nog geen rol in de algemene pers.

Toegevoegd 21/10/2015, 12:16h: een eerdere lezing van Clay, waaruit blijkt dat hij uitgaat van een groeiende vraag naar vlees dat daarom efficiënter geproduceerd moet worden.Fotocredits: Jason Clay, still, TED
Dit artikel afdrukken