Geen schokkend nieuws, maar het laat wel zien dat onze voorvaderen het zomaar vanzelf goed deden.
Een glas rode wijn bij vlees kan kanker voorkomen. Dat blijkt uit Israëlisch onderzoek.
De rode wijn maakt enkele schadelijke chemische stoffen die ontstaan bij de vertering van rood vlees, onschadelijk. Deze stoffen kunnen kanker veroorzaken, verharde aders, diabetes of Parkinson.
Effecten
Deze studie is vernieuwend omdat het kijkt naar de effecten van rode wijn in combinatie met specifieke voedingsmiddelen.
Het onderzoek gebeurde op twee groepen van ratten. De ene groep kreeg enkel rood vlees te eten, de andere groep at rood vlees met rode wijnextract. Hieruit blijkt dat door wijn toe te voegen het niveau verminderde van twee giftige chemische stoffen die bij de afbraak van vetten in rood vlees worden vrijgegeven.
Polifenolen
De polifenolen in de wijn zouden verantwoordelijk zijn voor deze positieve effecten. Dit zijn krachtige antioxidanten die schade aan de lichaamscellen voorkomen.
bron: meat&meal
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook