Vanaf vandaag kan er weer gestemd worden op Het Grootste Liegebeest, meldt Wakker Dier op zijn site. Dit jaar nomineert de dierenwelzijnsorganisatie vijf kandidaten:
1. de levende kreeft van Jumbo;
2. de verduurzamingscampagne van Rabobank die megastallen subsidieert;
3. het zuivelmerk Campina, omdat zijn melkkoeien niet het beloofde langere leven krijgen;
4. de dierenvoeding van ECOstyle, dat geen ecologisch maar industrievlees gebruikt;
5. de plof-eendenfilet van Albert Heijn.

Albert Heijn krijgt daarmee de kans zijn titel te prolongeren. De super 'won' vorig jaar met zijn Spaanse ham. Eerder kregen het kalfsvlees van VITEL-oké en de plofkip van KFC de hoogste prijs.

Wakker Dier organiseert de Liegebeestverkiezing al tien jaar. Hiermee willen de dierenactivisten “misleiding en leugenachtige claims over dierenwelzijn aanpakken.”

Stemmen kan tot en met 2 september op de site van Wakker Dier.

Update 14 augustus 2018, 12:30 uur:
Wakker Dier maakte zojuist met een persbericht bekend dat Albert Heijn niet langer genomineerd is voor Het Grootste Liegebeest. De supermarktketen stond op de nominatielijst vanwege een valse claim over dierenwelzijn op de verpakking van plofeend. Albert Heijn heeft toegezegd de verpakking te zullen aanpassen. “Fijn dat Albert Heijn de consument niet langer om de tuin zal leiden. Al betreuren we het wel dat ze hun praatjes aanpassen in plaats van ze waar te maken,” aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier. Case Closed vermeldt de website van Wakker Dier.
Wakker Dier - Stem op het grootste Liegebeest!
  • Deel
Druk af